That´s life

Alla inlägg under augusti 2009

Av Veronica - 23 augusti 2009 23:15

Kvällen bestod av godis, chips och..batman. Älskar batmanfilmerna, har alltid gjort...det är jag! Men catwoman behövs i filmen för att ligga på topp. Hon är het!



Halle Barry ska det vara såklart. Det har jag ju sagt förut!


Barnen sover för en gångs skull. Skönt.. Imorgon ska man kliva upp för att ta barnen till dagis, fast man är ledig *suck* Ingen sovmorgon heller...

Av Veronica - 23 augusti 2009 19:07

Dagen börjades med en lång vilostund eller vad man ska säga. : ) Sen åt vi den efterlängtade kroven. Bra det låter? För att sedan åka vi till Norra berget där vi gick i skogen, plockade blåbär och tittade på utsikten. Först fikade vi i det lilla cafét : ) Mysigt! Efter det åkte vi upp till svärföräldrarna och lånade cirkelsågen samt cykelvagnen. Resten av eftermiddagen bestod av målande och sågande. Hatar att måla! Jag blir riktigt elak för det går ju aldrig som man vill. ; )

Men nu är det nästan klart. Blev jätte bra tycker jag! Precis som jag tänkt mig. Om man ändå fick till kortsidan av vardagsrummet nu där väggen suttit så är vardagsrummet klart (förutom lite tavlor).



Efter arbetet gjorde vi honungskyckling i wraps igen. Å vad gott! Lite singstar på det så var man nöjd. Barnen är dock så trötta att jag blir stressad bara jag ser dom. Teo har ramlat omkull här flera gånger och Olivia är sur om vartannat. De får hålla ut minst en halvtimme till annars blir det en väldigt tidigt morgon imorgon..sådär 4-5tiden.

Dagis imorgon och jag är helt ledig...vad ska jag göra då? Kanske ska ta på mig att klippa gräset, jag har ju trots allt bestämt mig för att inte ha det könsuppdelat i vårat hus. Men kanske man ska undvika gräs när man är tokallergisk mot det?? Nääää.....





Av Veronica - 22 augusti 2009 22:18

Filmen var helt okej, den hade kunnat blivit skitbra men den var lite väl mörk. Hade velat ha lite mer muntert som ger filmen lite krydda. Älskade kärleksscenerna dock! Inte ett måste att se men gillar man vampyrfilmer så!


Jag är trött och rastlös, Mathias försöker lägga barnen och det är förvånadsvärt tyst i sovrummet. Skönt : ) Jag har precis hängt tvätt och satt igång en diskmaskin. Börjar bli hungrig, farligt med sentimmarshunger, är fruktansvärt sugen på den goda ost/bacon-korven som finns i kylen. Därför längtar jag till morgondagens lunch :) Funderar på att se efter om det finns några ägg för att steka (bättre än godispåsen)...men jag får hålla mig ifrån barnen tills de somnat...



Av Veronica - 22 augusti 2009 19:31

Regn regn...vi hade tänkt åka till bibliotekt idag men Teo ville vekligen inte, han ville till farmor...han skulle till farmor. Vi åkte dit och tänkte bara titta förbi men han blev kvar medan vi tog med oss Olivia och köpte turkos färg och en inbyggnadshylla. Ska bli spännande att se hur väggen blir sen!

Sen har vi hyrt film och ätit pizza. : ) Myskväll ikväll! Blir grönsaker och dipp snart framför Underworld -rise of the lycans..vampyrfilm..villket betyder att det antingen är en jäkligt bra film eller en riktigt skitfilm. Resultatet kommer.. ; ) Godis har vi köpt också, jag som brukar kunna trycka i mig hur mycket som helst mår illa efter några stycken. Är inte van att äta än efter all stress. Hur stressar man egentligen ner? Är man hemma blir man stressad av tystnaden, går man på stan känns det som om man kutar omkring. Hmm..


Igår var jag ut med min kära kära ex Robin, skojigt värst! Vi hittade ingen förfest så vi satt här hos oss och så kom Mats förbi och hälsade på. Kul att se honom! Och de fick träffa våra bustroll..Robin tyckte Teo var rätt vild och det var ju ironiskt eftersom vi tyckte han var så himla lugn igår. ; ) Han var rätt impad av Robins tatueringar och hur häftigt är det inte att busa lite med två häftiga killar?

Kvällen blev lyckad, jag och Robin sjöng Metallica "Nothing else matters" på Dalton´s. Haha, blev succé såklart ;) Sen gick vi på BK och jag tappade bort Robin när jag stod och prata med två stockholmare. Det var den kvällen...lagomt ändå. Härligt att dansa och härligt att ha självförtroendet på topp ;)



Av Veronica - 20 augusti 2009 08:56

Det går inte en dag utan att jag tittar igenom tentan...vad skrev jag, kan mina gissningar ge några poäng. Har de rättat tentan snart?

Nu vill jag veta hur det gått ju, min gissning får bli att jag inte klarat den... däremot känns det inte som en total katastrof, det är bara pinsamt! Men jag tror det är någon mening med det hela, hade jag klarat den första gången hade jag inte kommit ihåg någonting alls av det nu men nu när jag tragglat med det där så länge så känns det som om jag kommer komma ihåg det här i evighet...ett deffinitivt plus i kommande arbetslivet! Jag har gått omkring och funderat på om jag verkligen kommer klara av sjuksköterskerollen eftersom det har kännts som om jag aldrig kommer att komma upp i kompetensen...men nu känner jag mig faktiskt rätt trygg. Hör jag något om något tillstånd eller sjukdom så vet jag på ett ungefär vad det handlar om och det känns skitbra. Jag kan dessutom utifrån vad jag hör gissa mig fram resten eftersom jag vet hur kroppen fungerar i vissa lägen.


Nu sitter jag och barnen och äter frukost. Teo skulle absolut inte ha leverpastej på sin macka och nu sitter han och bygger ett berg därpå...medan Olivia brer en till macka åt Teo, hon äter bara mandarin.

Real world..


Idag ska barnen vara på dagis själv, först ska jag ha ett litet samtal med någon av Teos personal. Skulle ställa frågor om jag hade några men jag har inga. Detta dagiset är jätte bra!! : ) Däremot ska jag berätta om hur Teo fungerar för han är rätt speciell.


Lillhälloms förskolas personal:

*Leker med barnen, sitter ner i sandlådan..är inte rädd för att bli skitig!

*Lyssnar på vad barnen vill och säger.

*Ser alla barn, ingen behöver gå själv

*Tröstar och uppmuntrar.

*Är glada jämt, villket gör barnen glada och lugna.

*Förstår vad barn klarar av och inte klarar av, är barnen för rastlösa för samling så behöver dom inte vara med.

*Det är inte så himla viktigt någonting, inga onödiga regler eller teman. Barnen rör sig som de vill och uppmuntras i deras intressen.


Alla barn är glada och det är så himla lugnt! Sällan någon som bråkar eller skriker eller slåss (har inte sett än). Händer det något så är det ingen som skäller utan det pratas lugnt. Ingen tvingar något barn till något de inte vill. De vet precis vad som händer runt omkring och uppskattar alla barnens egenheter. De lyssnar och ser vad barnen känner.

Av Veronica - 18 augusti 2009 08:48

Vaken och pigg : ) Det var inte igår! Idag blir det inskolning, hoppas det blir sista dagen.. Vill ju göra något annat på min minisemester än att vara extra personal på dagis utan betalt ; ) En av papporna där skojade och sa att jag borde börja där eftersom hans son bara tydde sig till mig och ingen fröken. ; )


Nej idag blir det en låång dag och sen ska jag försöka komma ner till stan för lite ärenden. Barnen sitter nu och tittar på tecknade pippi och till och med Olivia tittar. Mycket musik ju : )


Längtar till helgen, måste få gå ut på fredag och släppa alla spänningar från tentan! Robin, hänger du på eller?

Av Veronica - 17 augusti 2009 17:49

Dagens nyhet: Olivia kissade på pottan :D YES! Inte dåligt för en 1,5åring!

Hoppas det upprepar sig.

Nu har vi ätit blodpudding och villken mysig middag....eller? Förstår inte hur uppspelt ett barn kan vara... Teo åt bacon med händerna för fullt och lyssnade inte en sekund på att han skulle äta med gaffeln..sen var det fettkladd hela stolen och bordet och inte skulle han sluta ta överallt heller. Och tänkte inte sitta ner och lugna ner sig utan gå ner från stolen..gå runt..osv tillslut höll han på att sätta ett bacon i halsen. Han fick dra upp den ur halsen..och sen tänkte han att..den kan man ju äta igen. BLÄ!

Olivia dricker bara saft eftersom dom aldrig dricker saft (inte mjölk till blodpudding!) och så ställer hon sig i stolen hela tiden. Villken matro...

Nu har Mathias gjort matsäck och vi ska till någon park.. det GÅR INTE att ha barnen hemma nu. Igår kväll höll vi på att gå under, det slutade med att Mathias fick en garderobsdörr i ansiktet...


Dagis dagis...

Av Veronica - 17 augusti 2009 13:30

1 ---- (prioritering av akutvårdspatienter) Kan hyffsat

2 ABCD-vård är vad? Kan tror jag

3. AVPU är? Kan

5. Cirkulation Kan tror jag

6. Vad göra vid medvetandesänkning? Tror att jag kan

7. 1,6m kvinna ramlar från 3våningshus, högenergivåld? Kan

8. Nedkylningsrisk? Kan

9. P-piller verkar på tre olika sätt, vilka? Gissar

10. Progesteron syntetiskt heter? Ingen jävla aning

11. Minipiller innehåller? Gissade rätt

12. LH gör? Kan

13. Villket organ kommer LH ifrån? Kan

14. Beskriv hur trängingsinkontinens uppkommer, hur man behandlar? Kan hyffsat

15. Vad görs vid dislokationsstatus? Kan liite

16. ARDS. Vad görs? Ingen jävla aning, har aldig hört!

17. Vad observera vid bolusdos epidural/anesti? Eh...va?

18. Hur verkar voluven? Kan inte

19. Specifikt blodprov av blodgivare? Tar man inte bara ett?

20. Orsak till andfåddhet, hjärtklappning vid stora blodförluster? Gissar hejvillt.

21. Renal anemi vid njursvikt? Varför? Renal Anemi, skojar du?

22. Dislokerad fraktur? Vi tar och gissar.. 

23. Caput nekros..varför risk? Hmm...

24. Hur får man inte röra sig vid höftprotes? Kan hyffsat

25. Njurstenssmärta? Kan hyffsat

26. Symtombild vid gallsten Kan hyffsat

27. Hur får man pankreatit av gallstenssjukdom? Kanske

28. Hur får man ikterus av gallsten? Kanske

29. Vad ska man fråga gällande smärta, nutrition och elimination vid buksmärta? Här skriver vi en massa roligt..

30. Parkinson Kan

31. Symptom för att få diagnosen parkinson? Kan

32. Läkemedelsbiverkningar för parkinson? Kan hyffsat

33. Albuminbeh två starka, varför inte hos äldre? Jag antar att det är..

34. Vad är katarakt? Blandade ihop..35.  Behandling vid katarakt. Samma här då..

36. Påståenden. Seretonin är oförändrad hos äldreAcetylkolin kommer ifrån bjunjurarna ….. Tror jag kan.

37. Tecken på typ1 diabetes? Kan

38. Hormoner som produceras av pancreas? Kan inte, dåligt av mig dock!

39. Hypoglykemi och träning.  Kan hyffsat

40.  Hb1C betyder, varför bra att ta? Kan

41. Medvetandepåverkad hypoglukemi, vad göra? Kanske

42. Information om kräkning och diarré vid insulin. Kanske

43. Allergisk utlöst astma, vad och när? Kan

44. Symptom vid astma Kan

45. Vad är varningstecken vid förvärrad astma? Gissar lite då..

46. Allergisk astma och råd till patienten. Jag försöker tänka logiskt

47. Tecken på dehydrering Kan vill jag väl påstå

48. Orsak till dehydrering vid astma Kan hyffsat

49. Råd till dehydrerad astmapatient. Kan hyffsat

50. Omvårdnad vid diarré. Kan hyffsat kanske

51. Kronisk diarré kommer ifrån? Hmm..Crohns? äh vi gissar lite..

52. Rita EKG Just ja, EKG..hur var det nu igen?

53.  Beskriv de elektriska impulserna. Vad vill du veta?

54. Observationer vid arytmier. Hmm...vart står det i boken?

55. Sinusbradykardi? Sinustakykardi? Va?? Skojar du?

56. Hur regleras blodtrycket normalt i kroppen? Nämn tre sätt. Gissar

57. Blodtrycksänkande på annat sätt än minska blodmängd och ___?

Jag gissar betablockare..för de kan jag.

58.Vad är oselektiva betablockare? Kan 

59. Bricanyl, hur fungerar det? Kanske...hälften rätt kanske.

60. Systolisk och diastolisk svikt. Vi skriver lite...

61. Varför Lasix vid hjätsvikt? Lasix?...

62. Digitalis verkan? Hmm...

63. Streptase, ASA, Waran. Hör tll Streptokinas, trombyl ell warfarin? Vi drar lite sträck så blir det bra sen.

64. Agina pectoris läkemedel. Godkänns mitt svar nudå...

65. Bröstsmärta, vad frågar du gällande smärtan? Smärta...ja men de kan ja väl.

66. Morfin bra för mer än smärtlindring? Skriver..

67. Hjärtinfarkt? (kommer inte ihåg frågan)

68. Komplikationer vid hjärtinfarkt? Död?? Reinfarkt?

69. Omvårdnad vid hjärtinfarkt. Skriva, skriva 

70. Vad ge för information efter en hjärtinfarkt, nämn två viktiga saker. Skriver

71. Vad ska man ge för information om nitroglycerin? Ingen aning.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards