That´s life

Alla inlägg under februari 2008

Av Veronica - 12 februari 2008 14:44

God dag. Så var det tisdag, Teo är hemma från dagis, antagligen blir det så hela veckan. Både Teo och Olivia är snorigare och hostigare än någonsin. *suck* Men mysigt att Teo är hemma : ) Han sitter och kollar på ice age nu och Olivia sover. Jag har precis ritat Olivias dopklänning som jag ska sy. Hoppas det kommer gå bra, det brukar ju alltid trassla sig med symaskiner. Som när jag sydde Teos, efter att jag sytt hälften tyckte Mathias vi kunde köpa en istället ; D kan det bero på att jag var förbannad och sover hela dagarna över symaskinen? Sen sydde jag det sista natten innan dopet också..hmm..var lite stressad då.

Men nu ska jag börja i tid iaf! Och jag ska försöka att inte svära..så mycket. Men det jävlar sig alltid med mig så fort jag ska göra något. Det finns ingen som har sådan otur och är så klantig som jag är tror jag.


Har lagt om Teos sår på foten idag med sårtejp, fick man ta tillvara på kunskaperna sedan man la om sår på praktiken på demensboendet. : ) Längtar tills jag blir sjuksköterska, det var så kul på praktiken! Ska försöka lära mig lite sjukdomar som ingår i kursen som jag egentligen skulle gå nu, det är kanonbra för det är en sådan svår kurs! Inte många som klarar den på första försöket! Jag har ett helt år att förbereda mig inför den! Inte för att man har sådär jätte mycket tid men man kan ta en sjukdom/tillstånd i veckan eller liknande. Nu har jag lärt mig att Angina pectoris är då hjärtat inte får tillräckligt med syre och ger stor smärta, utlöses av allt från fysisk ansträngning, stress av t.ex en fotbollsmatch och kyla till hjärtskada. Kan utvecklas till hjärtinfarkt. Jag undrar just vilka saker man kommer inbilla sig ha när man lärt sig alla dessa sjukdomar och tillstånd. Jag förstår inte att jag ska kunna få in alla dessa sjukdomar i huvudet…vi har en studiehandledning där de flesta är sammanfattade..och bara innehållsförteckningen är på 9sidor.

 Nu vill jag ha hus! Tänk, tänk om vi kanske har en tomt på gång..men så lyckad är man väl inte. Vi har hittat ett hus på älvsbyhus som vi vill ha...men jag funderar på om det är lite väl stort...elen blir ju så dyr då! Jaja hej så länge!

Av Veronica - 11 februari 2008 12:56

Igår fick vi besök av Emily och Linus. Kul! De är så trevliga : ) Det var bra med besök också för då fick vi anledning till att verkligen städa, även om vi inte fick upp alla leksaker som ligger överallt…men vi fick åtminstone bort julgranen! Nu är det bara jullyktan, en jultomte och julstjärnan i vårt fönster som ska bort. Ja..så är det när man har en nyfödd och en tvärtemot 2½åring… ; )

Så nu är det bestämt att vi ska äta langos någon dag då alla är lediga. Kul att träffa lite folk! Även om jag är så osocial, hur umgås man bland folk egentligen? Jag måste börja prata, men jag har inget att prata om. Jag är bara mamma, jag kan bara pleydo, kritor och blöjor. Och inte lär jag komma ut själv utan någon av barnen på minst 6månader…för jag är ju en levande mjölkmaskin numera!

 

Efter att Emily och Linus gått hem var Mathias riktigt trött. Jag gjorde vofflor men Mathias ville inte ha och medan jag och Teo smaskade i oss dem så somnade Mathias i soffan med Olivia på magen. Han vaknade runt halv sju. Kvällen slutade i kaos. Teo gick med ett glas för att hämta vatten inne på toaletten och snubblade. Glaset gick i bitar och Teo klev på en skärva och skar sig rätt illa in i foten. Teo skrek och Olivia skrek för att Teo skrek och Mathias höll Teos fot i rinnande vatten i köket. Jag sprang för att hämta en handduk med Olivia i famnen skrikandes. Teos fot bara rann blod..fick hålla handduk över länge. Teo var väldigt ledsen, det enda som lugnade honom var att Olivia fick ligga i hans knät. Han älskar verkligen sin syster! Stackarn hade riktigt ont och ville ta av sig plåstret, fick alvedon och blev så slut och trött att han bara slocknade.  Tittat på såret idag och det ser bra ut men det blev ett rejält sår. Teo kan knappt gå på foten.

 

Nu har Teo badat, tur..plåstret höll! Nu ska jag försöka få Teo att sova middag vilket aldrig går hemma! Olivia har äntligen somnat riktigt efter att varit trött länge men bara vaknat när hon somnat. Hon har fått riktig hosta hon också nu! Åh, vad trött jag är…nu är båda förkylda och hostiga…lär säkert vara hemma med Teo hela veckan. 


Dop

Av Veronica - 9 februari 2008 19:00

Idag var vi på Los Dop. Han är så häftig Lo, världens leende som verkligen smittar av sig! Det var ett mycket trevligt dop! Smaskigt fika och inte alls långdraget i kyrkan. Elin höll dock på att svimma och fick lägga sig ner där framme i kyrkan stackarn. Men det gick ju bra ändå :) Vi köpte en jätte mjuk filt till Lo med ett litet gosedjur på ena kanten från Living (heter det så?)…sån vill jag också ha till Olivia men jag är för snål! 


Av Veronica - 6 februari 2008 10:26

Andra dagen denna vecka som jag varit ute och gått. :D Vad jag känner mig nyttig! Och har köpt lättyoghurt och apelsiner som jag ska äta om jag känner mig hungrig så jag inte stoppar i mig en massa annat skit på dagarna. Det blir lätt så om man bara sitter hemma hela tiden. Men promenaderna får bli 2ggr/veckan. Annars kommer jag bli uttråkad av att gå, bli less och sluta helt. Jobbigt var det idag, det blir så halt på snön och mina skor är skit, det känns som om jag åker lika mycket bakåt som framåt när jag går...beror nog på att jag har lite motstånd från vagnen också.

Snart ska jag tvätta, villket roligt liv jag har som inte har något annat att berätta. Men jag kan ju berätta hur jobbigt det kommer att bli med en IKEAkasse med tre påsar kläder i samt en tvättkorg. Ska få med mig detta ända till tvättstugan med en bebis. Och inte orkar jag gå två gånger heller! Jag skulle haft pulkan att ställa tvätten på..men den är i bilen och vagnen står på dagis för där sover Teo på eftermiddagarna. Olivia får sitta i sjalen på min mage..det måste gå! Ja då bär det iväg...


Av Veronica - 5 februari 2008 13:08

Jodå jag tog mit lata arsle ut idag och gick runt sjön, det är inte ens i närheten av långt men jag rörde på mig iaf! *stolt* Undrar om jag kan gå runt där 2ggr/veckan då Teo blivit lämnad på dagis? Ska försöka! Men antagligen låter det i stil med att det var dåligt väder...


Snart ska jag hämta Teo på dagis och idag ska vi stanna en stund och äta semlor :D Gott!


Undra om Mathias kommer hem i tid idag...

Av Veronica - 5 februari 2008 08:30

Idag ska Teo till dagis. Han går tis, ons, tors 9-14. Jag tycker det är jobbigt, det är jobbigt att få upp honom och det är jobbigt att lämna honom. Han är fortfarande ledsen när jag går då han börjat ett nytt dagis. Han började den 9e januari. Jag funderar på om han verkligen trivs. Jag vet att han saknar gamla dagis mycket och kompisarna där. Det gör ont i hjärtat när han frågar om vi ska träffa dom när jag säger att vi ska till dagis..

Idag efter jag lämnat honom tänkte jag gå en sväng runt Sticksjön. Tänkte iaf..får väl se om jag gör det. Jag känner mig så himla lat, undrar just om mina gravidkilon kommer gå ner sig...jag äter så mycket onyttigt hela tiden när jag bara går hemma. Känner för att börja träna men ändå så orkar jag liksom inte. Just nu får jag inte träna iof, inte än efter förlossningen.


Mathias fick inte jobba i helgen, de sa att om man är föräldraledig ska man vara hemma. Men han tar inte ut föräldraledigt på helgen, de jävlas bara, liksom straffar honom för att han är hemma. Det är jävligt...undrar vad Mathias kommer säga till dem.


Vi hörs så länge!

Av Veronica - 3 februari 2008 12:30

Det känns om jag nyss låg där och vred mig av den där obeskrivliga smärtan. Och som om jag nyss fick se min dotters vackra ögon för första gången.

Men hon ligger nu i vaggan och sussar, 3veckor gammal och storlek 50 är redan utvuxen. Åh vad jag försöker njuta av varje minut med henne. För denna gång vet jag hur fort tiden går. Samtidigt, tänk att det bara var 2,5år sedan Teo var spädbarn, då allt var nytt. Tänk vad han lärt sig mycket, tänk vilka krav man tycker man kan ställa på honom!


Igår var vi på ettårskalas och en stor del av Mathias släkt träffade Olivia för första gången. Hon sov hela tiden där. Vi fick olika bud om vem hon var lik, som vanligt. Åh vad lik hon är Mathias! Åh vad lik hon är dig Veronica! Åh vad lik hon är Teo, er ser jag inget av än!

Själv tycker jag hon ser ut som en bebis, en vacker bebis. : )


Så är det jobbigt nudå med två barn?, frågar många. Nej det går bra säger jag. Det går förvånadsvärt bra, om man jämför med hur det kunnat varit, om Olivia varit en Teobebis som man fick bära runt precis hela tiden, som skrek så fort man la ner. Olivia är en lugn bebis hittils. Det är jobbigare med bara Teo just nu, som ofta inte gör som man säger, skriker, river ner saker, är arg samtidigt som han är för snäll mot lillasyster. Kramar, pussar, bär mer än han får, för Olivia kanske sover eller är lite ledsen och blir hysterisk när Teo är på henne hela tiden och han vägrar låta bli henne hur mycket man än säger åt honom. Men vår son är underbar, ett barn med mycket känslor.


Igår bestämde jag mig för att ta ut barnen. För vi har inte varit ute sedan Teo var ute på dagis i torsdags. Men ack vad jag hatar att vara ute! Det är så tråkigt! Det är för mig största uppoffringen med att ha barn, att dra mitt lata ärsle ut med barnen! Nu är det kallt och jävligt också! Brr! Ja, vi får väl se om vi kommer ut...


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<<
Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards