That´s life

Alla inlägg under oktober 2008

Av Veronica - 8 oktober 2008 11:59

Det är konstigt med kroppen. Igår kändes det som om det går rätt bra och att jag har mycket ork. Inga problem att ha barnen själv till 20 och inte sova många timmar på nätterna. Men idag känner jag mig helt färdig. Som om jag slitit som ett djur i flera år. Känner mig slutkörd och vill nästan börja gråta. Jag orkar inte engagera mig i barnen idag och det gör det hela ännu värre för då blir Teo helt tokig. Han är en riktig retsticka som petat på mig och Oivia hela förmiddagen med båda fingrar och fötter osv...svårt att förklara. Både han och Olivia är snoriga och nu börjar det om med pappersrullar över hela vår jävla trånga skitlägenhet.

Olivia har inte sovit något än och det brukar hon göra, men jag orkar inte gå med henne i sjalen för jag har så ont i ryggen efter inatt. Oivia vaknar precis hela tiden, minst en gång i timmen ibland mer. Gissar på att det är tänder på gång, hon kliar som en galning i munnen. Det värsta är att det kan vara så att de rör sig uppåt men stannar upp och så kommer de upp på riktigt sedan...så får man ta det hela i två omgångar.


Igårkväll fick jag sådan huvudvärk att jag trodde huvudet skulle sprängas. Jätte konstig huvudvärk och jag börjar ana att det beror på vätskebrist. Hur ska man komma ihåg att dricka när man inte hinner tänka och dessutom inte är törstig?

En dusch har jag fått idag iaf, det var skönt även om Olivia var lite otålig i badkaret. Teo satt och tittade på film på bärbara medan och när jag kom ut till honom hade han ryckt bort en knapp så den dessutom hade gått av i fästet. Jahapp, vad gör man nu då? Någon som har ett M till övers?

Av Veronica - 7 oktober 2008 15:06

Imorse väckte jag Teo och han var jätte trött. Bar in honom till vardagsrummet och slog på svamp bob precis som alla andra mornar. Men han vände sig om och ville sova. Försökte prata med honom och fick höra en hes kille fråga efter mjölk. När han drack svalde han med svårhet så där var det dagiset. Han hade ont i halsen också. Tror det är blåsten igår...


Han verkade bättre framåt lunch och åt ganska bra. Var trött men hade ändå överskottsenergi, det hade han förvisso även då han hade magsjuka så.

Vid halv två började vi gå till BVC och Teo fick ligga i vagnen och somnade innan vi hann förbi dagis. Sov hela tiden på BVC där jag och en annan tjej fick en kort lektion om tänder. Borsta morgon, kväll...småät inte, drick bara söta drycker till fest, bara godis en gång i veckan, sluta med napp vid 3-4år och försäkringsanmäl om barnet slår i en tand. Inget jag inte visste alltså.


Tänk ändå att det är 6 sockerbitar i 2dl nyponsoppa. Nyponsoppa som var SÅ NYTTIGT när man var liten. Man skulle ju aldrig ge ett barn 6 sockerbitar, varsågod, efterrätt! Mumsa på du bara! Uh.. Men å andra sidan, vilket aldrig kan nämnas nog...vad är det inte socker i? Helst ska vi inte äta någonting längre.

Av Veronica - 7 oktober 2008 00:08

Efter som Teo vaknade sent idag blev det köttgryta till frukost ; ) Olivia älskade grytan jag gjorde igår. Hon äter ju aldrig bra men det här var perfekt! Så det blir väl gryta för henne varje dag ; )


Idag tog jag och barnen bussen till birsta. Teo var på IKEA lekrummet medan jag och Olivia tittade runt. Olivia fick en mjukis nyckelpiga med spegel. Jag passade på att äta mitt favoritfika där...typ chokladtårta.. 12kr...funderade på att köpa två men höll mig :P

Jaja..Teo fick en liten bil för att han stod ut med att jag tittade lite i affärer sedan och han var rätt duktigt. Han har dock börjat prata så förbannat...jag känner mig helt hjärndöd. Och tjatar..."titta här, titta här, titta här, en sådan här har jag hemma....(jaa)...en sådan här har jag hemma...en sådan här har jag hemma mamma." Jaaa... ; ) "titta här då..vad är det här då?...är det ett svärd?, nästan som jag har...nästan som jag har...nästan som jag har hemma...mammma..."


Så kom man äntligen hem också, skönt det är att komma hem ibland. Tappade tydligen ena Olivias nya toffel vid busshållplatsen vid IKEA så den fick Mathias åka å hämta. Han jobbar 12h hela veckan men han kom ändå hem före oss ; )

Just nu mår jag jätte illa...känns som magsjuka! Hoppas inte det...

Av Veronica - 6 oktober 2008 23:36

Har hunnit med mycket de senaste dagarna.

I fredags hälsade jag och barnen på Ludvig och Victor, två barn på Teos dagis. 2½ och snart 5 är de. Den äldsta är precis som Teo, helvild : )) De hade jätte kul tillsammans. Jätte trevlig mamma, kul!
På kvällen tog jag och Mathias å släppte av en sovande Teo hos Mathias föräldrar och åke ner till Joops och åt. Skönt med bara en lugn bebis och fick lite egen tid iaf. När vi kom tillbaka till Teo sov han fortfarande...trött efter mycket bus hos barnen.

Varit på mysplyschrea, köpte underbara kläder till Olivia. Kort kommer. Har även varit på meandi party och min underbara svärmor beställde kläder till barnen, jätte fina kläder och längtar tills de kommer! Mathias var hemma med båda barnen under tiden och det hade gått rätt bra. Olivia hade varit hysteriskt ledsen ett tag fast han burit och grejat men sedan hade hon somnat (!).


Kanelbullens dag på kulturmagasinet var vi på i lördags, hela familjen hade så mysigt. På kvällen var Mathias ut och jag hade barnen själv. La vår dubbel tunna madrass på golvet i vardagsrummet...så satt jag och Teo och myste där under täcket och åt godis samtidigt som Olivia kunde krypa omkring som hon ville. Jätte skönt. Vi somnade där tillslut, det var mindre roligt...hårt, hade jätte ont i ryggen hela natten och höll på att frysa ihjäl. Men det var mysigt ändå :)

Av Veronica - 1 oktober 2008 12:27

Igår gjorde vi ju pizzan och den blev så god! Tacoköttfärsen blev lagom stark men Teo ville inte smaka. Han fick en korv med bröd han inte heller åt upp. Han var inge hungrig sa han, han äter verkligen varannan dag.


Teo hjälpte mig att putsa spegeln han ritat på. Han tyckte det var jätte kul.


På kvällen skulle Mathias lägga Teo som vanligt...och som vanligt somnade Mathias innan Teo. Teo kom till mig i soffan och somnade där tillslut, runt tolv kanske, tokstollen.  Så tillslut sov Mathias i våran säng (för en gång skull), Teo i soffan och Olivia på ett täcke i Teos rum. Så jag skyndade mig till vår säng och njöt av att få plats! Olivia sov rätt bra på natten, kallar jag det iaf! Hon vaknade tre gånger, av de åt hon en gång och fick nappen två gånger och somnade om. Sedan på morgonen vid 5-6 vaknade hon och verkade jätte hungrig så då tog jag med henne till vår säng. Ungefär samtidigt kom Teo in så låg vi allihopa där på morgonen. Det är ett himla spring på natten hos oss alltså...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards