That´s life

Alla inlägg under oktober 2009

Av Veronica - 20 oktober 2009 08:51

TV-licensen är ett skämt. Hur kan man få ta betalt på det sättet? Betalt för att ha en TV hemma, varför finns inte microlicens eller datalicens? Om grejen är att få se på reklamfri TV så borde det vara en valfrihet. 2000kr/året för vad? Det är förjävligt rent ut sagt! Varje gång den där räkningen kommer känner jag mig lurad. Varför går vi med på det här bara?


Av Veronica - 19 oktober 2009 18:17

Jag är såå trött. En dag på jobbet..praktiken..vad man nu kallar det. Har haft fullt upp, satt pvk, dropp, ringt runt, diskuterat, haft vårdplanering, dokumenterat och allt annat småplock. Nu är jag less, vill inte praktisera mer! Är det jobbigt att plugga eller jobba...så är det hundra gånger värre att ha sjuksköterskepraktik! Det är helt sjukt påfrestande att ha någon som följer en hela dagarna och dömmer varenda steg man tar. Man skall ha sin bästa dag varje dag, man ska vara positiv, självsäker och tillmötesgående heeela tiden. Man ska vara 100% koncentrerad varje sekund man vistas innanför avdelningen. Det är skitjobbigt!

Nu går jag tors-sön, tis-ons. Och ev tors el fred. SEN KLAR!

Ska bli underbart!



Teo har varit hemma idag, snorig och trött. Ont i halsen. : ( Mathias varit hemma med honom. Imorgon ska barnen fotas så då får han allt dra sig dit till dagis ; ) Själv är man ledig...fattar det inte för det är så himla skönt! Men måste göra klart uppsatsen...måste måste!!



Av Veronica - 18 oktober 2009 21:26

Idag har vi varit på sporthallen och badat. Sen lunch med syrran på stan.

Jag har frysit sedan badet, fryser hela jag som inuti. Tror jag kommer bli förkyld, känns lite konstigt i halsen. Är såå trött nu, har varit en fullsmockad helg! Känns som klockan är 3 på natten.

Trätaket i Teos rum är på gång nu, halv iaf...resten är ovanför trappen, behöver ställning! Kvistlackad och målat en gång på den delen iaf så det går framåt. : )


Teo och Olivia har varit helt underbara idag på badet. Haft så himla roligt! När vi bytt om efteråt, jag och Teo så sa han "det här var verkligen kul..att bada, eller hur mamma?". Sötast i världen!

Har kommit på att Olivia är envisas i världen...när hon väl vill något så är det bara så. I badet struntade hon i att vattnet var upp till munnen, hon skulle gå utan hjälp och blev förbannad när man ville hjälpa till. Blubb blubb sa det och då var det bara att rycka upp henne, hon bara tittade på en och ville ner igen...knäppjök!


Sen var vi till svärföräldrarna. Mathias har önskat sig ett speciellt legosjörövarskepp hela sin uppväxt men aldrig fått det så DET fick han NU (rea) :D:D Lycka! ; ) Så det har jag och han byggt hela kvällen. Det var inte så himla lätt ska jag säga, är väldigt stolt över mig själv ; ) Fint blev det och Teo älskar det verkligen...något han verkligen lekte med läänge. Välkommet :D


Måste bara skriva en sak till: Lunchen med syrran idag...brunchbuffé på charm...om man känner mig väl så vet man att jag älskar buffé...detta var himlen! MUMS!

Av Veronica - 17 oktober 2009 15:49

Teo sov hos morfar inatt och de har varit på gympa idag och nu är de på hockey. Skönt..för alla.. Fast nu saknar jag honom redan.

Vi har varit på birsta och köpt lite renoveringsgrejer. Så Mathias har fixat lite uppe medan jag försökt piffa till rabatterna, ta bort lite dött och löv, har dessutom sågat ner en buske...ont i händerna! Så har jag sopat och samlat ihop en massa gräs och skit i säckar. Så nu får vintern komma. Har också gjort ett litet blomsterarrangemang som jag har bredvid dörren ute. Tog det jag hade till dekoration, ska hitta något nytt senare och lägga dit.

Men så här ser det ut så länge:

  


Olivia sover och Teo är ju inte här.. känns så himla tyst! Lite skönt men ändå inte..

  

Inget bus här ju! Vad gör jag nu?

Av Veronica - 16 oktober 2009 18:36

Jag är sjukt less på alla uppmålade scener av att allt är så perfekt. Perfekta tjejer, perfekta killar, perfekta kläder och perfekt hår, perfekta relationer och perfekta barn. Perfekta samtal. Perfekta liv. Och eftersom folk inte har sådanna här perfekta liv men tror att alla andra har det så skämtar, avskyr och nedvärderar de allt som inte är perfekt eller som är det minsta udda. För att glömma det de själv har? Eller för att försöka hitta någon som är värre vilket gör dem själv snäppet bättre? Folk kämpar som attan för att hålla standard istället för att se de tillgångar och lyckokällor de har i vardagen.

Av Veronica - 14 oktober 2009 18:37

Skall försöka punkta upp min värk så jag vet vad jag ska säga när jag får tag i en doktor.

Utrstrålande värk från armarna ut i handflatan, tryckande värk i handflatan, utstrålning handflata ut i tummen. Värk i alla fingrar, mest vänster hand men även höger. "Seg/trög" i händerna på kvällarna, de vill inte göra som jag vill, tappar saker. Värk i handlederna mest strax nedför tummen. Värk i anklarna, värk ovanpå fötterna. Vid något tillfälle väldig strålande värk i smalbenen.

Värk i skuldror strålar ner över ryggen.

Av Veronica - 14 oktober 2009 18:29

Jag har aldrig haft så ont i ryggen i hela mitt liv. Dock har jag haft ont i ryggen hela mitt liv. Idag och igår har jag fått tagit ipren för att kunna jobba på praktiken. Jag var väldigt nära att börja gråta idag av smärtorna. Det hjälper föga med ipren, men lite. Hade jag varit hemma hade jag bara legat. När jag vilat ryggen en timme ungefär så känns det bättre, nu moler det bara på.


Dessutom så har min ledvärk smygit sig på lite också, i fingrarna som vanligt mest. Känns som om lillfingret skulle gå av idag. Vad man blir medveten om sina små fingrar när man har ledvärk i dom.


Imorgon under praktiken ska jag försöka hitta tid till att ringa till vårdcentralen. Fattar inte varför jag väntat så länge...


Av Veronica - 11 oktober 2009 17:01

Jag kan inte låta bli att tycka att det är intressant att män suktar efter kvinnor på det sättet de gör, ibland får jag för mig att det är ett större glapp än vad vi tror. Och ibland får jag helt motsatt tanke, att tjejer är mer intresserad av sex än vad de vill visa. Att studera ett dansgolv är otroligt spännande tycker jag. Hur ter sig människorna? Hur rör de sig? Vad säger blickarna? Finns det någonsorts grundlag på dansgolvet? Vad är okej och vad är inte? När vänder man sig om och går för att det blir för intimt? Vart är gränsen? Samtidigt känner jag att individerna som ställer sig där på dansgolvet blir som ett snäppet mer levande. Som om de blir lite lite mer medveten om livets kraft.


Ovido - Quiz & Flashcards