That´s life

Alla inlägg den 6 september 2009

Av Veronica - 6 september 2009 11:03

Vad jag blir less på insändare och articklar från ej vetenskapliga föreningar och skit. Folk läser någon spännande överskrift på aftonbladet och tror att allt som står är sant. Som Reebock t.ex som skrivit om "Myterna om träning" i aftonbladet där de skriver väldigt flumigt.

http://www.aftonbladet.se/kampanj/reebok/article5736333.ab

det står att det är påståendet om att om man äter efter 18 så går man upp i vikt är falskt och förklarar det med att kroppen förbrukar den energi som tillförs oavsett tid. Men man förstår ju själv att man inte gör av med lika mycket energi på kvällen som när man är uppe och rör sig på dagen, det borde de lägga till eftersom det är jätte viktigt. Fetma är fruktansvärt utbrett och allt vi äter på kvällarna är en stor bov, förr åt man inte så.

Sen menar de att stretching inte ger kroppen någonting, eh?? Det tänker jag inte ens komentera för det är så dumt.

Sen skriver de att törst inte är en bra mätare på kroppens vätskebehov eller uttorkningsgrad...rätt komiskt att skiva uttorkningsgrad också när de motiverar med att kroppen redan är för uttorkad när vi känner törst. Klumpigt skrivet! Vi vet ju att känner vi törst börjar vi bli uttorkad, varför inte bara skriva det? Det betyder ju att det är en jätte bra parometer på uttorkning.

Sedan skriver de om träningsvärk med orden "ändrar man något i träningen eller tränar fel får man ofta värk". Det är en svag förklaring, det handlar ju om att man använder otränade muskelgrupper (eller tränar fel också såklart). Dåliga förklaringar och irriterande att bara för att man syr lite träningskläder ska få ett vägande namn som kan skiva vad som helst. Inte ett dugg vetenskapligt för då skulle det finnas betydligt mer referenser.

Ovido - Quiz & Flashcards