That´s life

Alla inlägg under januari 2009

Av Veronica - 16 januari 2009 11:39

Äntligen fredag, dagisfri dag betyder någon extra timme att sova på morgonen. Ändå är jag såå trött idag. Barnprogrammorgon för Teo och nu börjar han stegvis bli mer och mer rastlös, jag antar att jag måste ta mig ut..tänkte vi skulle åka lite skridskor men jag tror jag väntar till imorgon då Mathias är hemma. Så kan vi ta ett barn var ; ) Teo lär ju vara bambi såhär från början..ska bli kul att se om han tycker det är kul att åka. Tror vi åker till birsta efter lunch, Teo har tjatat om IKEA lekrummet sedan vi var där och det var stängt. Synd att man alltid gör av med pengar när man åker sådär ; ) Blir ju dubbla hyror snart så det gäller att spara lite..


I helgen ska vi på middag hos Gulinder och gravida Kattis. Kul för Teo att träffa Felix. Och vi har aldrig varit hos dem förut, hel konstigt! Ska bli jätte kul :D


Nu ska jag fixa lite lunch åt barnen, får se vad kocken bjuder på idag..



Av Veronica - 14 januari 2009 23:00

Känner mig less. Ville gärna plugga ikväll men det är ju omöjligt. Teo somnade i tid för en gångs skull men då är det Olivia som vägrar sova. Hon är jätte gnällig, tror det är pga tandsprickning. Hon har fått upp en tand nu faktiskt, dök upp i söndags. : ) Äntligen!

Har nu försökt lägga henne i soffan, givit Mathias henne med men han lyckades inte heller få henne att sova. Så försökte jag lägga henne i sängen men det var stört omöjligt fast hon är toktrött. Nu är jag jätte trött för att jag kämpat så med henne så nu vill jag bara sova istället och det kan jag ju inte heller. *gäsp*


Gjorde lax idag med ugnsbakade grönsaker och creme fraiche/rödlök sås. Alltid gott, barnen äter inte de grönsakerna så de fick makroner och pasta sås. Rörde ner lite små bitar lax i såsen utan att säga något och jäklar vad de åt rent ut sagt! Först började Teo peta bort de lite större bitarna men tillslut åt han några sådanna också. Tror Teo åt en halv kastrull med makaroner nästan! Olivia åt som vanligt som en häst :D Mathias simmade och kom så himla sent men det är de värt för att han ska få träna...idag simmande han 1,5h..hur orkar man? Hur som helst var jag jätte hungrig när Mathias kom med creme fraichen...var väl lite stressad och sur så när Mathias kom hem så sa Te att "mamma är så hungrig". Inget jag hade sagt, han hade räknat ut det helt själv ;D hihi


Imorgon ska jag nog en sväng på stan medan Teo är på dagis. Han behöver ju kläder nu när han klippt sönder hälften! Och så hade jag tänkte försöka hitta något till mig själv också...men känner jag mig själv rätt så tittar jag på inredning istället..

Av Veronica - 14 januari 2009 09:14

Lilla Olivia har fått sin spruta och hon märkte inte ens av den. Fick ju åka ändå till ljustadalens vårdcentral, stressad jag var...kom 5min innan tiden och då säger hon i receptionen att vi blivit bokade i granloholm fast det är stängt där. Så sa hon att vi skulle gå till doktorn ändå för de var ju där. "Jaha, är det Olivia", sa de när de kom...de hade full koll! Så det var ju tur. 5min senare var vi klar, bra vikt och längd...lite över medelkurvan. : )

Låret blev iaf stenhårt, rött och varmt och igårkväll verkade hon ha lite feber.  Stackars liten!


På dagen igår efter dagis åkte vi ner till stan, bibblan var det tänkt. Men Teo somnade på bussen, gick nästan inte att väcka honom. Han var rätt sur när jag drog med honom ur bussen. Olivia satt i vagnen så henne fick jag ta i sjalen och Teo i vagnen. På 5min sov båda två så där var den bibblan! Jag fick gå en sväng på stan istället tills jag inte orkade bära längre, då gick jag till bibblan ändå och gav Olivia lite fruktpuré. Sen läste vi bok medan Teo bara fortsatt att sova...försökte väcka honom men det var omöjligt. Stackarn...till slut fick jag ta upp honom och då vaknade han till litegrann. Mathias kom och hämta oss och skjutsade ut oss till birsta där vi bytte en leksak som Olivia fått. Mathias for och simmade medan vi tittade litegrann. Köpte en tjock filt jag ska ha som överkast åt Teo. Knäppte kort på en massa andra inredningssaker som jag överväger att införskaffa ; ) Jag har fastnat för att göra fint i tvättstugan, knäppt va?


När vi kom hem spelade jag och Mathias alfapet. Det var ju inte direkt jätte lätt när Olivia blev febrig mitt i allt och vägrade sova. Teo satt vid datorn och rätt var det var hade han klippt i sin tröja (han har tidigare klippt en tröja och ett par byxor) och då var det bara sängen för honom. Vi sa att man inte kan vara uppe och leka om man bara förstör sina kläder, då är man alldeles för trött. Han var trött också, men inte ville han sova. Men till slut så... Jag och Mathias åt föresten goda mackor med ägg, kräftor och aioli. Gott!  Vi fick faktiskt någon timme där för oss själva, jag var så trött så jag visste inte vad jag hette. Vi höll på att skratta ihjäl oss. Mathias vann iaf..men han hade bara tur den jävlen...jag hade bara z,x,h och c:n hela tiden. :D

Olivia sov förövrigt jätte bra inatt och natten före det också. Somnade 00, vaknade 02 och åt och sov till 07, ammade, sov till 08 klev upp. Vaknade väl tre gånger kanske under natten och fick nappen eller buffades. Toppen! 

Av Veronica - 11 januari 2009 00:12

Kalas kalas hela långa dagen : )) Trevlig dag som avslutades perfekt.

En massa folk kom, Mathias släkt Annette & Anders, Krille, Inga &  Åke, Sara & Peter, Karin & Jonas, Sofie, var så kul att få träffa allihopa igen! Lilla Lo hade blivit så stor och David var som en liten docka som gick omkring. Adam hade dragit iväg på längden och Joakim lekte med Bilarbilarna med Teo. Fikat blev lyckat tillslut, tårtan var god och kakorna. Bullarna hade redan blivit torra eftersom jag var så smart och hade de på varma diskmaskinen..men men. Det gick ju ändå ; ) Gullan och Kattis var här också samt Emily och Veronica med lilla Noel. Har ju inte sett lillen sedan födseln typ så det var kul att se hur han vuxit. Riktig going!

Pappa var sjuk, så det var synd! Han får komma en annan dag. Farfar kom hit på kvällen, Olivia fick en jätte fin röd kofta..kommer bli en favorit! Syrran och Emil stannade och spelade spel...alfapet och "hur fan visste du det?". Jag och Mathias vann alfapet efter en hårt strid och jag och syrran vann kortspelet. Jag och syrran lyckades få frågor om det manliga könsorganet hela tiden med Mathias och Emil fick frågor om kändisar eller fetischer. Så nu vet vi namnet på de som blir upphetsade av gosedjur samt kräkningar. Finns det ord för allt eller?? Vad kul vi hade iaf! Som vanligt höll vi på att skratta ihjäl oss åt allt och ingenting.


Mycket trevligt och vill tacka för att så många är intresserade och var med och firade Olivias idag. : ) Min lilla ettåring...hur gick det till? Du kom ju nyss upp på min mage som nying i världen. Åh vad jag älskar min lilla tjej! Jag älskar henne så det gör ont! Hoppas hon haft en bra födelsedag! Hon har iaf hittat favoritgottan...chokladbollar...vågar inte ens tänka på hur många hon har ätit ; )



Av Veronica - 9 januari 2009 16:22

Vilken hemsk dag! Orkar nästan inte tänka tillbaka på den. Den har bara varit jobbig! Teo har varit riktigt trött idag och därmed grinig och arg. När vi skulle äta var det verkligen kaos! Det började väl med att han inte ha sin stora lastbil på matbordet och sen urartade det, allt var fel efter det, han skriker och jag förstår inte vad han menar. Han säger om och om igen att han är arg och stampar i golvet. Jag fattar ingenting och jag tror inte han visste heller vad som var fel. Förutom att han fick en gaffel när han sa att han ville ha en gaffel, jag tog då en sked och gav honom och undrade om det var det han skulle ha, nepp...han skulle ha en gaffel från skåpet och inte från diskmaskinen, så fanns det ingen där och då blev allt jätte hemskt....jag kände att det här har jag grepp om, det kändes som om jag faktiskt hade tålamod för en gångs skull. Satt honom i knät och försökte trösta honom, sa att det inte är någon fara, att han bara är trött och att han kan sitta med mig och äta om han vill. Tog hans tallrik och då skriker han och så småningom fattar jag att det är för att tallriken skulle vara kvar där. Så lägger jag tillbaka den och då är det något annat som är fel och han skriker igen. Jag börjar bli less och säger att han nog är för trött för att äta, att vi kan lägga oss och vila en stund. Då skriker han nej och blir helt hysterisk. Förklarar att han behöver inte sova men att han kan göra det om han vill, eftersom han är så trött. Han hör inte vad jag säger och forsätter skrika med och mer. Tillslut blir jag less och bär honom till sängen, lägger mig bredvid honom och försöker trösta men ändå hålla avstånd så han inte känner sig påhoppad. Han lugnar sig lite och jag busar lite med honom, han skrattar men visar surläppen ändå. Vi går tillbaka till bordet och sätter oss. Han sitter där och busar med Olivia och äter inget. Jag har ätit upp för länge sedan och börjar baka. Ska värma smör, värmer men ser att det är för lite. Ska ta mer smör till byttan och tappar hela bregottpaketet där i. Det skvätter hetsmör över mig och det blir en och annan svordom. Tar ett djupt andetag och värmer med smör. Tar byttan från micron, Teo börjar skrika om något helt onödigt, jag blir stressad och ska ta byttan till köksbordet då den bara glider ur händerna på mig eftersom den är täckt av smör längs sidorna. Smör heeela köksgolvet och det är då det känns som om jag skiter i både barn och bak och går och lägger mig. Jag torkar upp och ber nu Teo att hålla tyst när han tjatar om vad jag gör för någonting. Jätte bra mamma va? Jag torkar och torkar och det blir skridskobana på köksgolvet, jag går i smulor och åker omkring. Vägrar ta moppen, jag hatar att avbryta ett bak. Börjar värma smör igen och får tillslut ihop till mina sockerkakor.

Ja sen hade jag sockerkakorna för långt upp så de är hård längst upp, bullarna var inne för länge så de är alldeles torr och jag hade sen inget smör kvar till kakorna jag skulle göra. Det jag fick till var vanljbullarna som blev ljuvliga, tur var väl det! Har iaf hunnit få till grytan till middag där köttet har kokat sedan 12. Nu väntar jag på smör....ja och Mathias då förstås... ; )


Jag som hade sånt tålamod....som för en gångs skull var utvilad imorse. Barnen somnade faktiskt klockan 22 igår!, rekord tidigt! Och vaknade 10!


Hoppas grytan blir god... och att jag lyckas med resten av baket. Nåde den som säger att något inte är gott imorgon! :P

Av Veronica - 8 januari 2009 18:55

Gud vad vi är trötta allihopa här. Jag skrattar för ingenting, Mathias kan inte formulera sig och Teo blir sur för minsta lilla. Så här kan det se ut hos oss en trött kväll. Vid middagen satt Olivia och kastade bort all mat på golvet, var inte alls hungrig. Teo åt ingen köttfärsbiff utan bara ett rostat bröd. Han är så trött att han håller på att ramla från stolen och Mathias säger "Teo, lek inte utan du måste siita på stooolen" han låter riktigt gay och jag håller på att skratta ihjäl mig. Så sitter vi och äter en stund och så säger jag "gud vad gott det är med bröd och olivolja, varför är det de?" Mathias säger "Det är väl något med det där att man tycker om fett bröd" Jag håller på att bryta ihop för jag tycker det låter så roligt och så säger jag att vi har väldigt intilligenta konversationer. Så sätter sig Mathias vid datorn och jag kommer med en enkät om graviditet/förlossning/föräldraskap, en undersökning från Mittunivseritet vi varit med i. Igen? Förra var väl sista?, säger Mathias och jag säger jaa..men nu är det någon grej efter. Okej..ålder..jag skriver 12, säger Mathias. Jag skrev 1 sa jag. 1mån?, säger Mathias. Ja, säger jag så jag fick stryka det och skriva 12 istället. Å, vad du är dum!, du hade ju bara kunnat skriva 2 efter, säger Mathias..."å nej jag skrev en etta, jag skulle skriva 12", säger Mathias och jag håller på att bryta ihop igen.

Så sätter vi å musik och dansar till The Offsprings "Staring at the sun" och Olivia sjunger aaaa och Teo nynnar och sjunger med där han kan. Teo visar att man ska vicka på rumpan men stannar plötsligt då han inser att Mathias tryckt bort Nemo från datorn och börjar skrika trött. Jag MÅSTE se på Nemo!, säger han och går omkring. Mathias säger att han bara tryckt på paus, Teo gråter och de försöker konversera och de förstår inte varandra. Teo vill trycka på paus fast det är paus, han vill se från början men Mathias får inte trycka fram filmen. Mathias blir frustrerad och försöker hålla tålamodet. Det ordna sig och så kommer Mathias in till mig när jag skriver det här och kastar en plastmajskolv i mitt huvud som inte alls var så mjuk som man skulle kunna tro...

En inblick bara...


Av Veronica - 8 januari 2009 18:11

Mathias tappade bort körkortet för ett tag sedan (*piiist* på fyllan) och idag kom vi (läs jag) på att det kanske är dags att fixa det så han har legitimation när vi ska låna pengar (20e). Blir jäkligt tajt så vi får nog deala med trafikverket för att få det snabbare. Han ska ta kort och skicka in blankett imorgon. Stress! Ibland blir jag halvt galen på min kära sambo som fattas en logisk gen eller något. Sorry Matte ; ) ..jag älskar dig ändå!


Idag har jag inte gjort ett enda dugg, jag har mest vilat med Olivia och suttit och kollat efter tapeter på nätet. Teo var helt slut efter dagis då han somnade runt 12 igår och vid 2 i förrgår. Men igår somnade han faktiskt själv bredvid Olivia efter att jag lagt honom där och han legat vaken i en halvtimme. Duktigt! Får se hur det blir ikväll, han har faktiskt lyckat hållit sig vaken och vi ska försöka hålla honom vaken till 21 och se om han kan lägga sig då. Haha, det är nästan så jag tror på mig själv...


Nu ropar Mathias att maten är klar...han har fixat egna hamburgare med hans supergoda tomat och -rödlöks dressing. Mums!




Av Veronica - 7 januari 2009 21:52

Konversation med Teo:

Jag: -på lördag fyller Olivia år och då kommer hon få paket.

Teo: -jag vill också ha paket..av tomten!

Jag: -men tomten har ju redan varit här, han har åkt hem till Nordpolen nu.

Teo: -mena du polstjärnan (dagis)?

Jag: -nej Nordpolen..

Teo: -Nordpolen..nordpolen..nordpolen.

Jag: -Ja han är hemma med sina nissar nu.

Teo tänker.

Teo: -Nääää...

Jag: -Jo han är hemma med sina nissar.

Teo: -Nej han har bara muskler och ingen hjärna.


Aprå på? ; ) Teo vill ha paket av tomten varje dag tror jag..men han verkar förstå att det är över nu liksom men försöker ändå liksom lura på oss att han borde få mer paket. ; ) Har sagt att han får paket av påskharen nästa gång..så han väntar nog sig en hare i påsk. Någon som är villig?


Stackars Teo har haft sådan otur idag. Först busade han med en liten tjej på dagis som tog tag i grinden och tittade ut genom den och då gjorde Teo likdant men sträckte ut tungan samtidigt som såklart satt sig fast. Han fick panik och drog såklart, blev blod på staketet och han fick dricka kallt vatten inne. Det verkar gått bra ändå. Så vid middagen hemma så ramlade han från stolen, förstår inte hur han lyckas men bambam så låg han där och hade ramlat rakt på näsan så han blödde som en gris. Och då menar jag blodbad! Har inte sett något dyligt näsblod förut! Hela hans händer och armar och mina armar och det ville inte sluta. Han var ledsen, rädd och i chock. Pratade med honom men inget lugnade honom förrän jag satt på en film åt honom, han somnade en kvart senare med papper i näsan fastsatt med plåster. Efter en timme vaknar han när Mathias kom hem och då återkom chocken och han blev jätte ledsen igen. Men tillslut gick det över. Stackarn...allt ska ju hända samma dag! Och dessutom inget paket från tomten ; ))

Ovido - Quiz & Flashcards