That´s life

Alla inlägg under december 2008

Av Veronica - 15 december 2008 19:42

Idag har vi sovit länge och sen städat. Det syns knappt, det känns som om det aldrig blir riktigt fint när leksakerna dras fram igen på en gång. Men varför bryr man sig så mycket?


I eftermiddag gick Teo luciatåg på dagis. Det var ju meningen han skulle vara pepparkaka men när tomteluvan togs fram till Olivia så skulle han plötsligt absolut vara tomte, så det var att akutbyta till Mathias gamla tomtedress i sista sekunden. Världens fulaste tomtetröja fick det bli istället för vårat planerade pepparkaksdress med riktig brun hatt. Men men : ) Perfekt väder ute för småbarnen som var så fina att man smälte när de stod och sjöng. Men lite stod jag och funderade över hur roligt det är för barnen egentligen, att stå där och tvingas sjunga och inte få gå till mamma och pappa som de inte sett på hela dagen, 8timmar. Tror många tycker det är mindre roligt faktiskt. Sen fikade vi iaf lite inne på dagis men Teo var så trött att vi gick hemåt rätt snabbt. Inte riktigt hämtat sig från magsjukan.

Nu sitter vi på var sitt håll vid olika burkar, jag vid bärbara, Mathias vid vanliga datorn och Teo vid TV:n. Så kan man också göra. Jag tittar lite på Johans blogg, vill passa på att gratulera till framgångarna. För min lilla Johan har precis stått på idolfinalen i globen och bakgrundsdansat. Tycker du är superduktig! Puss på dig!


Av Veronica - 15 december 2008 13:04

Känner mig less, är le på Olivia som knappt kan sova med mig. Somnade för en gångs skull i sjalen på mig men vaknar så fort jag lägger ner henne. Är less på att hon mysammar jämt och att hon vägrar ta nappen när jag är nära. Skitless är jag! Det är omöjligt att göra någonting i huvudtaget.

Av Veronica - 14 december 2008 17:43

Jag sitter å funderar på vad man kan göra nu när både jag och Mathias är ledig i jul. Surfar runt och tittar på var som händer på kulturmagasinet..men det var inte så mycket. Vi ska försöka ta oss till sporthallen och bada med barnen. Det var länge sedan! Ska försöka sätta upp Teo på kö till simskola också. Det är verkligen viktigt att barn kan simma riktigt! Tror han skulle tycka det var kul! Funderar också på i vilken ålder man får börja spela i barngruppen på kvartersteatern. Eller så börjar både jag och Teo i vuxna ; ) Skulle verkligen vara kul, men jag måste ha lite pli på honom först isf ; ) han måste vara lite äldre! Åh jag saknar teatern, tittat runt på hemsidan deras och den uppdateras inte mycket...men lite bilder finns det på bland annat bulgarienutbytet: http://www.kvartersteatern.nu/frameset.html  (int. utbyten -bulgarienutbyte) titta om ni hittar mig någonstans...har inte direkt samma hudfärg och hårfärg som nu... ; ) Det var iaf en häftig upplevelse...skulle inte byta den för någonting annat! Skulle inte tveka att göra det igen! Även om det betyder att inte få sig så mycket mat om dagen...även om det betyder att man inte har riktigt toaletter och att man har mögliga lakan. Erfaranheten går inte att få på något annat sätt. Uppskattar den mer och mer...


Av Veronica - 14 december 2008 17:13

Vad är det...fjärde (?) gången gilt? Teo är magsjuk igen!

Jag förstår inte...

Teo blev sjuk på fredagskväll..kräktes två gånger under natten. Sen dagen efter tyckte vi han var så himla pigg men imorse kräktes han två gånger igen. En gång över hela soffan och en gång i sängen. Man tror man kommer ihåg men det är alltid värre än vad man kommer ihåg...att torka spya! Det stinker verkligen inte gott...

Teo har inte varit uppe mycket idag utan mest legat i sängen och tittat på TV. Han har precis sovit en stund och tittar nu på Bilar.

Imorgon eftermiddag är det lucia på dagis så jag hoppas han kan vara med en stund då...tur de ska hålla till ute!


Natten var hemsk, Olivia åt hela natten...jag ligger ju på sidan och varje gång det börjar bränna till i nacken får jag göra en sving med Olivia över till andra sidan....tror det blev 10-15gånger jag bytte sida inatt...så jag måste ha ammat nästan konstant. På morgon var jag helt galen på henne för jag var så slut och skrek på Mathias att han fan i mig fick ta na nu. Det gör ju han såklart...han undrar nog varför jag inte säger till tidigare men tanken slår mig inte ens på natten...

Jag måste börja proppa i henne mat på dagen...inte bara frukost, luch och middag utan måste börja stenhårt med mellanmål! Orkar inte med sådanna här nätter...främst för nacken!


Imorgon kommer kvinnan som ville köpa lägenheten prata med banken...så håll tummarna! Men inte har man sådan tur...nä...

Av Veronica - 11 december 2008 00:07

Äntligen tvättat klart! Jag förstår inte hur det kan bli så mycket tvätt! Ska bli skönt sedan att ha tvättmaskin i huset...inte kul att springa ut i kylan hundra gånger! Och man får ju vänta mellan gångerna, det är inte att bara slänga in en maskin idrekt. Det måste vara en kväll då Mathias är hemma och vi har tagit en tvättid just då...och det är alltid svårt eftersom man inte vet när han jobbar..

Så ikväll blev det fyra blåa IKEAkassar. Det är mycket tvätt! Sex maskiner och torktumling mellan 19-24. Så nu är jag sluuut... Mathias sover inne i vårt sovrum med barnen.

Sista dagisdagen imorgon innan jul...yes! Sen behöver man inte jäkta på morgonen...skönt!





Av Veronica - 10 december 2008 18:20

Efter att ha lämnat Teo på dagis idag och jag och Olivia kommit hem dröjde det inte länge innan vi somnade. Så skönt att få vila! När jag hämtat Teo på dagis kom min mormor och morfar hit och busade med barnen. De är så underbara mina morföräldrar! Olivia fick en tröja med en muffin på, jätte fin! Och Teo fick sockar och en stor bil. Gissa om han blev glad, biltoken!

Så var onsdagen nästan slut...Mathias jobbar över och vi har ingen mat hemma (inget upptinat iaf). Omöjligt att ta sig till affären då det är svinkallt och Teo aldrig kommer orka gå så långt...så det är bara att vänta. Både jag och Teo är döhungriga och har tagit en och annan pepparkaka i väntan..


Jag pratade med pappa per telefon idag, jag och Mathias hade önskat oss en svart micro men kom fram till att det är lite andra saker vi är mer i behov av nu när vi köpt hus. En micro har vi ju faktiskt, om än gigantisk och opraktisk. Så vi önskar oss presentkort på Mio...men vi kom också fram till att vi får pengar den dagen vi köper något där istället eftersom det är så osäkert nu överallt gällande affärer i huvudtaget. Skulle vara jobbigt om Mio la ner och så har man ett ogiltigt presentkort där.. Vi har nämligen hittat ett vardagsrumsmatbord där : ) ett fyrkantigt (nej alla är inte fyrkantiga de är oftast rektangulära eller cirkulära). Det ska vi köpa sen! Så försöker vi hitta några snygga svarta stolar till, gärna gammeldags pinnstolar. Så om någon hittar sådanna...skrik till!!

Av Veronica - 9 december 2008 11:22

Vilka översättningsprogramslexikon det finns nu! Behöver extraslangar till min vagn som är köpt i Tyskland. Så jag översatt det jag ville säga. Det blir säkert helt knasigt men ändå. Tänk om dessa progam fanns när man hade Tyska i skolan...!  http://www.lexikon24.nu/svenska-tyska-lexikon


Såhär blev mitt brev:

Hellu!
Ich möchte kaufen Ersatz-Schlauch für den größten Rädern von meinem Babywelt Oregon Tandem. Haben Sie diese? Ich brauche zwei. Was würden sie kosten? Ich hätte, um sie an Schweden. Oder Sie vielleicht wissen, wo kann ich bekommen von ihnen?
Hoffe, Sie können mir helfen.
Vielen Dank
/Veronica

Av Veronica - 9 december 2008 10:49

Det är fjärde dagen med konstant huvudvärk för mig. Det blir inte bättre med varken alvedon eller ipren heller. Ska försöka hinna köpa migräntabletter idag, få se om det hjälper. Det är jätte jobbigt. Har även fått sämre syn på en kort tid så jag vet inte vad det är...


Idag skulle Teo se något julspel i kyrkan med dagis :) Får se vad han tyckte om det sedan då. Jag och Olivia ska till Erikshjälpen och kolla in om man hitta några fräna grejer att ha i huset. Kl 12.00 ska vi stå vid dörren när de öppnar för veckan ; )


Fick ett mejl igår om en till som vill komma och titta på lägenheten. Hoppas denna hör av sig igen om att komma och titta också då, förra har inte svarat än. Men det verkar ju som om intresset finns litegrann ändå! Det är i huvudtaget inte så många som köper varken hus eller lägenheter (förutom i stan då) såhär innan jul så jag är förvånad att någon i huvudtaget hör av sig! Så det är roligt : )


Det är sista veckan Mathias jobbar innan han är julledig. Han tar lite pappadagar blandat med någon sparad semesterdag, sen är det ju lite röda dagar också. Ska bli härligt att ha honom hemma. Jag ska försöka plugga lite, förbreda. Ska få låna kurslitteraturbok av en kompis, tjovs så hade man sparat in 600spänn...tokdyrt med dess böcker!! 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards