That´s life

Alla inlägg under december 2008

Av Veronica - 3 december 2008 18:29

Så var allt klart : ) Huset är vårt! Vad glada vi är :D Den 2feb flyttar vi alltså in. Ska bli så himla kul och skönt! Skönt att slippa trängas här, för det är verkligen trångt nu känner jag. Men vad ska vi ha i vårat stora hus? Det kommer se helt tomt ut ju! Särskillt i vardagsrummet. Det blir till att fynda på Eriks Hjälpen eller något. Behöver en till soffa till allrummet uppe bland annat. Och vi är ett antal lampor för lite. Ojojoj, imorgon måste jag ringa förskolehandläggaren och höra vad det finns för dagis i området, ska absolut titta in först och jämföra den här gången!

På måndag ska vi på besiktningen och det är bara att hoppas att han inte hittar så mycket konstigheter! Ska bli kul nu att inreda osv, men det är ju rätt dyrt så det får bli lite eftersom. Skulle vilja tapetsera om i vardagsrummet iaf, det är ju det man ser mest av.


Ja man lär ju ligga ett antal kvällar och fantisera om inredning och möblering...



Ja vid 12.30 hade vi skrivit på allt och så gick vi för att äta lite lunch på Oscar, världens minsta potion, tur vi skulle till dagis för dropingröt. Teo blev glad när både mamma och pappa kom. Sen åkte vi till birsta, Mathias klippte sig och medans höll mina kära barn på att reta gallfebern på mig. Var verkligen skitjobbigt i eftermiddag. Olivia bara skrek och skrek oavsett vad jag gjorde samtidigt som Teo skulle röra allt, reta mig och springa ifrån mig. Skitlätt att jaga honom samtidigt som man bar på en gallskrikande Olivia och ryggen höll på att knäckas av hennes numera ganska tunga kropp i sjalen. Så var man dyngsur om fötterna också. Blev verkligen på dåligt humör fastän husköp och några inköpta julklappar som man äntligen blev färdig med. Det slutade iaf med att jag skulle slänga in en klapp i framsätet (skulle sedan med Olivia till baksätet) då dörren slog igen på mig nedanför örat liksom på käken. Trodde jag skulle svimma nästan. Tur inte Olivia blev träffad! Skitbil till dörrar!


Nu sover äntligen Olivia riktigt för första gången idag. Vet inte om hon har haft ont någonstans? Teo ser på Tingeling, tack gud för filmen!


Av Veronica - 3 december 2008 09:08

17.20 ringde swedbank igår, det var på tiden! Trodde de slutat för dagen vid iaf 17 då! Men vi fick iaf det högre lånet så det fixade sig. :D Jätte skönt. Det enda som är krångligt nu är det här med pantbrev och lagfart. Jag har nämt tidigare för banken att vi inte har pengar till  det innan vi sålt lägenheten så jag hoppas de tänker på att vi måste låna iaf pantbrev som man betalar nu på en gång. Lagfart ska betalas inom 3mån så där hinner vi sälja lägenheten innan. Så det är det enda krukset ifall det ska bli något på tok idag. Har ju faktiskt sagt det till bankmannen och han har sagt att vi kan låna temporärt till både pantbrev och lagfart. Det är väl det att han kommer ihåg det nu och har det ordnat så det inte blir att han får stå och göra en massa pappersarbete när vi kommer. Vi har ju bara en halvtimme sedan ska vi skriva på huset. (Blir en fin väggmålning ; ) )


Pirripirr...

Av Veronica - 2 december 2008 19:45

Jäkla skit pepparkakshus! Det är helt jäkla omöjligt att sätta ihop ett pepparkakshus med smält socker. HELT omöjligt! SKIT!

Av Veronica - 2 december 2008 17:32

Ingen har ringt från swedbank..konstigt! Men hade det varit några problem så borde han ju ringt eftersom vi har möte imorgon för att föra över den tillsvidare lånade insatsen. Jaja. Fastighetsmäklaren har ringt dock och hörde hur vi ska göra med besiktning. Så jag har ringt runt till tre (de jag hittade) olika besiktningsföretag där priser och utförande var rätt olika så det var tur jag jämförde, det handlar ju om flera tusen! Men nu så är det bokat på måndag. Fastighetsmäklaren ville göra det så fort som möjligt men det fanns ingen tid förrän då från dessa så jag hoppas de inte blir sura på oss ; ) Vi vet heller inte om vi ska ta några "säkring" i kontrakten där det står att om vi hittar någon stort så kan vi dra oss ur. Vet inte vad vi skulle kunna hitta som gör att vi drar oss ur kontraket...det finns inget badrum på övervåningen och huset har ingen källare, så fuktskador kan isf finnas i badrummet men skulle det vara illa får vi väl renovera det lite tidigare än planerat (för det ska göras helst). Det finns väl andra saker som kan vara dåligt men inte så vi skulle skita i alltihop..


Så spänningen stiger, imorgon bär det iväg. *tar ett djupt andetag*


Idag har Teo haft överskottsenergi men ändå varit slö liksom. Sysselsatte honom med paketinslagning, han tejpade, klippte och valde GodJul etiketter (olika figurer i trä) till olika släktningar. Han var jätte duktig! Olivia var jätte trött sedan och började gråta så fort Teo nuddade i henne så jag satte oss allihopa framför hyrda Tingeling. Den var sådär, ganska tråkig! Olivia är verkligen dålig, har inte kunnat sova mer än två 10min idag. Hon har försökt sova nu i en timme men inte kunnat. Så fort hon slutar amma eller jag lägger ner henne så sätter hon sig upp yrvaket. Hon ligger på mig i sjalen nu och somnar till för att vakna till och gny och titta sig förvirrat omkring. Stackars liten! : ( Teo ville se Tingeling igen och somnade i slutet. Han ligger och halvsnarkar. Tror inte han är så pigg heller egentligen men han har nog ingen hög feber idag iaf. Det blir dagis imorgon då vi ska till banken. På dagis är det grötdropin när vi kommer och hämtar honom. Kul att hämta honom båda två då! : ) Hoppas bara att allt går bra imorgon...det kanske blir strul! Nervöst...

Av Veronica - 2 december 2008 10:22

Usch villken natt. Olivia har varit jätte dålig och vaknat en gång i kvarten ungefär utan att överdriva. Jag är helt slut. Teo vaknade även kl 6, typiskt! Han var jätte förbannad för någon hade förstört hans kudde, vet inte om den inte var fluffig nog eller något. Mathias kom och lockade med sig Teo med ett dagligt adventskalenderpaket. Vid 9.30 klev vi upp, jag trodde jag skulle få sova något där vid 7-8.30 tiden för då brukar Olivia sova som djupast men inte. Åh vad dåligt humör man får när man inte får sova något. Vi åt lite mackor och gurka och nu sitter vi i Teos rum. Har aktiverat Teo med olika leksaker medan Olivia försöker hänga med men blir ledsen för minsta lilla eftersom hon är så febrig. Hon ser riktigt hängig ut, känner inte igen blicken riktigt.

Av Veronica - 1 december 2008 23:15

Jag är trött men kan inte sova, tankarna far. Imorgon vet vi också om hur det blir med lån, det blev lite tokigt eftersom vi sökt ett större lån vi egentligen nu inte behövde, men de tog bort vårat gamla så nu måste detta nya större lån bli godkänt. Om det inte blir det måste vi söka ett mindre och det tar tid. Segt. Men men, det värsta som kan hända är att vi i slutet står här utan hus och då får vi väl börja om igen.



Idag hade Teo tid hos tandläkaren och det gick jätte bra. Han hade fina tänder, inga hål och han var så duktig och gapade. Fick en liten mjukisgubbe i present av tandläkaren. : ) Känns skönt att ha det gjort. Han var bättre idag men tror han haft lite feber av och till. Han har sagt att han kännt sig varm. Olivia har varit pigg lite då och då men väldigt seg också, hon är het och försöker sova nu, hon vaknar hela tiden och är förvirrad.

Av Veronica - 1 december 2008 20:07

Det har varit en givande dag. Imorgon kommer vara en orolig dag däremot.

Vi fick veta att på onsdag, så skriver vi på kontraktet för huset! :D :D Helt otroligt, men det är bara att böna och be att ingen hinner lägga ett högre bud imorgon. För inget är ju klart förrän det finns på papper..

Sen i eftermiddag kom de och tittade på lägenheten, de vill verkligen köpa det! Det är ofattbart vilken tur vi har. Men hon måste kolla med banken först, så inget är klart där heller. Men om det visar grönt av banken vill hon köpa vår lägenhet och hon tyckte det var ett bra inflyttningsdatum.


Om allting klaffar...så flyttar vi in i vårt hus 2februari! Men jag tar inget för givet...

Ovido - Quiz & Flashcards