That´s life

Alla inlägg under november 2008

Av Veronica - 25 november 2008 23:03

Mathias jobbar natten eller dygnet eller vad man säger. Teo somnade 21.15, kanontid! Olivia somnade nyss. Så nu sitter jag själv och försöker slappna av. : ) Mathias är väl ledig imorgon men sover väl mest. Sen åker han bort och jobbar igen i fem dagar. *suck* Jaja, han får väl passa på nu antar jag. Sen är han ledig från 15dec till nyår. :D Sen jobbar han 20dagar och efter det är han föräldraledig 20jan-31feb. Usch tiden går så fort, snart sitter man i skolbänken igen och Olivia går på dagis. Jag är så nervös över att inte klara skolan att jag inte ens vill tänka på det. Men jag är inställd på att plugga svinet av mig...det är det enda som är tänkbart så mycket man ska kunna, omänskligt mycket.


Sitter och kollar på Brothers and Sisters, pendlar mellan att tycka det är bra och tycka att det är en jobbig serie. Så himla känslomässigt hela tiden! Tittade nyss på Christine, mer lättsmält ; ) Höll på att sätta i halsen när sonen gjorde sina karatemoves...

Av Veronica - 25 november 2008 18:42

Vi åkte ner till stan vid lunch, hade inge mat hemma så det blev korv med bröd där nere. Så köpte jag lite kläder till Olivia som hon behöver. Teo fick en tröja också och en ryggsäck han ville ha ; ) Ryggsäcken får han ha extra kläder i på dagis. Hittade kallingar till honom också, halva priset, bara att passa på för underkläder kan man aldrig ha för mycket av tror jag.

 

Teo var supertrött efter en timme så vi åkte hem ganska snart, handlade lite mat först. Gjorde sagetti och kycklingsås till barnen när vi kom hem. Det var poppis. Teo var så trött så vi tog oss ut för att han inte skulle somna för tidigt, så det blir som förra natten. Vi tog med oss pulkan och Teo åkte som bara den. Tyckte det var jätte kul! Olivia åkte också en sväng med mig men hon tyckte det var mer läskigt än kul tror jag så hon satt mest i vagnen och tittade på. När barnen började frysa gick vi in. Olivia är så rolig, minsta kyla så låter hon som när man hackar tänder. ;D

 


 

Där är föresten hennes nya overall. Förra var ju fel storlek så den sålde jag vidare. Detta är en reima tec, varm och fin! Det är stl 86 för 1-1,5åringar så den är lite stor än men det är bara att vika upp ärmarna lite. : ) Sötis!

Av Veronica - 25 november 2008 11:13

Jobbig kväll igår, Teo vägrade sova och likaså Olivia. Vi försökte lägga Teo vid 21 eftersom han var jätte trött men somnade inte förrän 00. Man blir så irriterad, han ligger och vrider och vänder sig, pillar och håller på. Jag och Mathias låg bredvid honom i omgångar tills vi höll på att bryta ihop båda två. Runt 00 när han somnat hade jag somnat till och jag klev upp helt borta och förvirrad, Olivia hade somnat med Mathias i soffan. Jag la mig igen för natten. Natten blev dock skön, Teo sov som en stock och Olivia också. Tror hon bara vaknade tre gånger inatt. Jag vaknade av väckerklockan och kollade förvånat på barnen som låg helt utslagna. Stängde av nästa väckning också, vaknade en timme senare 9.05, missat dagis, fick ringa och säga att Teo fick bli ledig idag.


Åh, Teo har precis hällt ut allt lego på golvet och jag är arg som ett bi. Säger att antingen plockar han upp det eller så får han inte leka i hans rum. Blir ignorerad till svar och han säger bara "jag ska kasta på dig". Jag får upprepa mig flera gånger för att försäkra mig om att han hört vad jag sagt.


Jag hade tänkt tvätta idag men det går inte med två barn hemma. Skulle varit till stan för att klippa Teo lite. Han ser ut som ett litet troll nu :D

Olivia är jätte dukig på att gå nu, går riktigt och långt om hon bara vill. Min duktiga tjej : )

Av Veronica - 24 november 2008 20:25

Jag vet inte vad det är med mig, är så trött och fryser. Någon förkylning kroppen försöker bekämpa tror jag, det liksom drar i halsen. Brukar får mer ledvärk då också som igår..ont!


Igår bakade jag sockerkaka, kladdkaka och en massa bullar. Gott blev det. Olivia kröp omkring och lekte så länge, hon är så himla duktig. Teo var med pappa sin på hockey, de var med Gullan och Felix. Sen var de hit och åt och fikade. Felix och Teo leker så bra med varandra. Olivia var lite intresserad av Gullan..en ny favorit tror jag.

Idag har lilla familjen tittat på ännu ett hus. I bergsåker. Det var bra, hoppas på detta nu då :)

På dagen har jag och barnen varit på öppna förskolan. Teo hittade kompisarna sina där som han tycker så mycket om. Teo var trött dock och vägrade sluta kasta tunga klossar. Han har varit ganska mycket tvärtemot idag. Jag är rätt trött. Han är verkligen i ett kontrollstadie, det är skitjobbigt. Men det går bra ända tills man själv är trött och inte orkar höra han tjat hela tiden.


Av Veronica - 23 november 2008 21:28

Tänkte skriva om min bakning idag och gott sällskap ikväll av Gullan med sin son Felix. Verkligen underbar kväll! Så härliga människor.

Orkar inte skriva mer än så. Har sådan värk ikväll. Har så ont i vänster handled och nacke/hals. Återkommer.

Av Veronica - 22 november 2008 21:29

Nopp inget hus inte. 50 000 över det priset vi tänkte då såklart. Förstår inte vem som lägger så mycket pengar på ett så gammalt hus. Men men det kanske var någon mening med det hela. Nu står vi ju iaf verkligen på startlinjen, nytt lånelöfte, allt i lägenheten klart (nytt golv i Teos sovrum, gjort fint i badrummet med nytt draperi, pedalhink, matta och badhanddukar) samt tagit fotografier och skrivit försäljningsannons. Imorgon blir det redan visning igen på ett annat hus ; )


Igår hade vi en sådan mysig kväll, kändes så avslappnad och lång (inte stressig)...verkligen sådär ledig kände jag mig. Underbart! Vi såg på idol och tittade på hus på hemnet.


Idag vaknade vi kl 10 och jag hann måla köket (bakom dragdörren som jag missat), städa, laga mat och alla hann äta maten samt vara påklädda för utgång till 13. Helt otroligt, det är inte lätt med två barn det inte. Så vi var ute på birsta vid 13.30 och var runt överrallt och tittade efter micro och vattenkokare som vi ska få i julklapp av div föräldrar. Mircovågsugnarna var dyrare än vad jag trodde ändå, men vi hittade väl en tillslut tror jag. Sen sprang vi runt och tittade efter en av de sista julklapparna vi måste köpa. Hittade inte storleken så det får bli till att åka till stan någon dag. Köpte pedalhink på Jysk och badhanddukar på Coop, älskar sånt så det var kul!. Äntligen köpte vi dammsugarpåsar också som nu var akut eftersom det var trädamm 0,5cm i hela Teos sovrum efter golvläggningen och dammsugaren inte tog ett dammkorn till. ; )

Mathias var jätte duktig idag ; )) Klagade inte en enda gång, det var väl duktigt av honom! Jag tror det var för att han slapp springa på en massa klädaffärer... Teo var också duktig fast han var rätt trött på slutet. Vi kom inte hem förrän vid 19 tror jag.


Nu ska vi äta chips, godis, ostkrokar och majshattar. Blev rubbet ikväll, lite tröst kanske för det nedlagda husköpet. Köpte även majskrokar till Olivia som jag tänkt köpa länge nu, de var nog det godaste hon ätit tror jag ; )





Av Veronica - 20 november 2008 23:48

Teo råkade somna igår i bilen på väg hem från min massage, sov mellan 16-18 och var inte direkt trött på kvällen sedan. Somnade vid 3. Han var supertrött imorse, sur och arg.

När jag lämnat Teo på dagis satt jag igång och totalrensade hela Teos rum inför golvläggning. Vissa saker åkte ut i förrådet och resten packade jag ihop och spred runt i hela lägenheten. Att Mathias faktiskt la golvet ikväll var ju helt otroligt! Endast för att jag tjatat så mycket, annars hade det nog inte blivit något nytt golv där inför ev. försäljning. Grejen var bara att det fattades en liten bit på slutet : / Blir till att köpa ett helt till paket imorgon. Typiskt!

Under städningen ringde swedbank och gav klartäcken på vidare lånelöfte. Vad glad jag blev!! Man vet ju inte hur det är nu under finanskrisen.. Kändes så himla skönt!


Sen har jag varit ner till stan med Olivia, köpte bara några smågrejer och ett duschdraperi. Samtidigt bjöd jag som attan på huset. Jäkla envisa människor till att buda ; ) Nu ligger vi högst, gav sista budet vid 13.30, håller tummarna att ingen bjuder över imorgon! Vi stannar vid vårat nuvarande bud...dyrt som attan nu ju! Men jag är inte inställd på att få köpa huset, då blir jag bara besviken. Men det är så himla nervöst. När man aldrig köpt hus förut är det som att köpa något i blindo. Många frågor finns..och vad får man för våran lägenhet? Sen är det allt med insats, pantbrev och lagfart. Staten är väldigt avtändande just nu!  20 000kr i lagfart och 26 000kr i pantbrev. Någon som vill betala? Trodde väl inte de...


Jaja man har iaf fixat till lägenheten så den är redo och har ett nytt giltigt lånelöfte, så det är bara att hänga på hemnet ett tag till om inte detta går vägen. Eller kanske knacka dörr på hela Sågbyggarg?


Hmm...imorgon blir det till att lägga ut lägenheten på blocket...städa först som sjutton för att kunna ta fina bilder (hade ju tagit bilder men de låg på kraschade datorn). Lär väl tokstäda tills man hör mobilen pipa till av någon dum bjudare. Så är det bara att lägga ner och lägga sig å sova istället : / Det visar sig...

Av Veronica - 19 november 2008 17:47

Teo försöker reda ut vad som menas med älska och hata. Han använder dessa starka ord hela tiden. "Jag hatar godis", "jag älskar mamma", "jag älskar pepparkakor", "jag hatar mellanmål". Jag försöker berätta hela tiden vad som menas med vad men han verkar inte vara så intresserad vad som verkligen är rätt ; ) det är väl roligt att få reaktioner när det blir fel. hihi.


Idag har jag varit på min andra massage. Pappa var barnvakt under tiden. Jag känner mig som en gud i ryggen. Och avslappnad är jag.

Det känns otroligt skönt att det ordnar sig med dagis. Det märks redan skillnad, de är mer positiva mot barnen. De verkar ha jobbat med att försöka få Teo att få vara med de andra barnen i lekar. När jag kom så sa en tjej "kom Teo och var med på våran samling", har aldrig hört att de bjudit in honom på det sättet. Så har Teo fått varit med på både röris, massage och är dukvärd den här veckan. Säkert inte en slump att han fått vara med just nu ; ) Men tankegångarna verkar ha satts igång på avdelningen och jag är super nöjd och stolt att jag har tagit tag i situationen.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards