That´s life

Alla inlägg under november 2008

Av Veronica - 13 november 2008 02:20

Okej, nu har jag gjort det! Jag har mejlat rektorn på skolan om allt jag tycker och tänker om Teos avdelning på dagis. Man kan väl säga att jag har sågat hela avdelningen med en lite pytte gnutta uppmuntring. Jag har precis sett dokumtentären på svt om uppfostring och hur knäppt det har blivit och det gav mig motivation att stå på mig med den som referens samt en hemsida om trotsåldern.

Hela jag är iskall, mina händer darrar och jag har en stor klump i magen. Det här kommer bli så jävla pinsamt. Rektorn kommer utan tvivel boka mig till möte, sitta en meter ifrån mig, läsa av min nervositet och såga mig totalt. Säga "lilla gumman du förstår väl att det måste gå till såhär". Då kommer jag bli en liten flicka som blott 22år försöker sätta sig emot ett helt dagis själv.

Mitt mejl blev förövrigt två word A4. Jag önskar jag kunde ta med mamma på detta troliga möte och hålla henne i handen, så känns det.

Det hjälps inte, det jag skrev måste skrivas, måste höras och måste ses. Mina barn betyder allra mest, jag blir en björnhona som attakerar allt som gör mina barn illa. Det spelar ingen roll vad som hotar mig själv, ingen annan försvarar mina barn om inte jag gör det.

Av Veronica - 11 november 2008 23:22

Min små änglar sover tillslut båda två. Skrev jag och sedan vaknade Olivia. Jag hade aldrig trot det skulle vara så svårt att få barn att sova ,: ) Undra hur många gånger man önskat att det fanns en knapp man kunde trycka på så rasslade det till och ögonlocken ramlade ner. ; ) Olivia tittar med stora ögon på mig och gapflinar. Hon är jätte pigg. Jag är jätte trött.


Barnen har lekt mycket idag. Teo och jag gjorde en tågbana.

 

Vid matbordet frågade Teo vart pappas bil var. Förklarade att den var hos farmor och att pappa har en lastbil på jobbet. Teo sa "när jag blir stor ska jag bli pappa, jag ska bli pappa och ha en lastbil, en sådan där stooor lastbil". Så nu vet vi framtidsplanerna. Han har även sagt att han ska ha tre barn, det sa Mathias också när han var liten. Får se om någon av dem håller på det! ; )


Av Veronica - 11 november 2008 20:13

Idag tog vi det lugnt, Teo har varit trött, arg och sur. Det har varit "nej den ska ligga där", "jag skulle.." och "det där är fel" med mycket skrik och grin. Jag som bjöd på bullar till mellanmål...Teo blev arg för att jag la tillbaka min bulle på pappret, han blev arg för att han skulle smaka min bulle fastän hade hade två stycken själv. Tog upp hans bulle för att fråga om han ville ha den andra för han verkade så mätt, då blev han arg för den skulle ju ligga kvar på tallriken. Hela världen rasade samman tydligen.


Till middag gjorde jag lite lasagne och gjorde det lite mysigt för oss, man måste ju pigga upp en själv ; ) Teo tog en enda tugga medan Olivia åt som om hon aldrig fått mat i hela sitt liv :D

 

 


Tydligen räckte inte lasagnen..hela handen skulle med också..

Nu ska jag försöka ro hem en overall till Olivia på tradera..sen blir det Desperats Housewifes! Sneglar även nu på Ugly Betty såklart..

Av Veronica - 11 november 2008 00:34

Ikväll kom ju pappa min hit för att vara barnvakt medan jag sprang till tvättstugan då och då. Skönt att ha allt rent nu! Ingen spydoft kvar. Teo var jätte hungrig vid 18 när pappa kom med mat. Han värkte i sig för att sedan tvärt sluta äta. Kände nog att magen inte fått i sig något på två dagar. Sen var han pigg en stund för att sedan ligga på soffan och sova, vakna om vartannat och yra. Han var verkligen jätte yr och pratade om att ingen fick ta den, att det var hans och "flytta på den". Vet inte vad han pratade om...vi var inte ens i samma rum. Kom in och han fortsatte, han sa fler saker och sen började han bli arg på sin handduk som inte fick ligga över honom fastän den inte ens gjorde det. Han är precis som mig, yrar vid feber.


Det känns som om jag verkligen jobbat 24timmars*3 nu. Jag har verkligen slitit, först en hel natt med spya, göra rent bunken med spya, bytt sängkläder, gjort rent sängen osv. Sen göra rent hela lägenheten för att det inte ska cirkulera bakterier överallt, sen ta hand om barnen i huvudtaget på det ensam och sen tvätten. Mina händer känner av att man hållt på mycket med vatten iaf. Jag som för en skull inte var torr innan var helt vit på sidorna av händerna och börjar spricka vid knogarna.

 

Svårt att se, man ser iaf färgändringen på sidorna. Smörjer och smörjer nu..


Idag är iaf Teo bättre, han har dock bara ätit några tuggor mat och verkar vara förstoppad. Men han har inte spytt och han har varit pigg. Väldigt ödmjuk har han varit, man märker att han har haft det jobbigt och är väldigt glad över att det är över.


Idag fick vi middag hos Annette och Anders. Tog med mig ett morotsbröd jag gjorde igår. Hann faktiskt med det när barnen sov en stund på dagen. Var så hungrig innan pappa kom med maten ; )
De tyckte iaf brödet var jätte gott och jag håller med. Super lätt och inte allt för onyttigt eftersom det innehåller rågsikt istället för bara vanligt mjöl samt innehåller morötter som både är nyttigt och mer mättande.


Receptet:

(3 st bröd)

5 dl mjölk
50 g jäst
25 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
3 dl finrivna morötter
13-14 dl lantvetemjöl eller rågsikt
1 ägg
1/2 dl solroskärnor
1/2 msk örtsalt


Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Häll över jästen. Rör.Tillsätt smör, salt, sirap, rivna morötter och det mesta av mjölet. Arbeta. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen (225 grader). Arbeta och forma dem till runda bröd. Låt jäsa på bakplåtspapper ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min. 
Jag använde bara råksikt och sesamfrön istället för solroskärnor.

Lycka till!

Av Veronica - 9 november 2008 15:39

Teo har sovit nästan hela eftermiddagen. Inte kräkts något mer faktiskt, han är varm och trött. Dricker litegrann. Jag har passat på att städa undan och moppat golven. Skönt att bli av med tvätten sedan bara.


Jag är så trött, har ju inte sovit många timmar, varit hårt jobb med Teo samtidigt som jag inte heller är frisk. Jag börjar bli övertrött och känslosam till höger och vänster. Tittade på reprisen av sjärnor på is och började gråta när jag såg hur glad Tony Irving blev över sina poäng. Sen blev jag djupt engagerad barnens skolmat på programmet med Bert Karlsson. Blir förbannad över hur maten är och sedan blir jag himla imponerad av Bert Karlsson som man kan kalla vad man vill men är en jäkla drivkraft! Tänk om programmet faktiskt kan ändra på skolmaten så den både är god och näringsrik! Det jag kommer ihåg av skolmaten var fisken som var så snusikig och var indränkt i snuskigt fett. Usch! Sen var det tort ris som jag aldrig åt och resten av maten var antingen helt smaklös eller alldeles för salt. Nu kommer jag ihåg hur det var på lågstadiet där mattanterna liksom tvingade vissa att äta upp och man fick inte lämna mycket. Jäkla idioter, precis som att de har med det att göra! Jag gick alltid och slängde maten när mattanterna inte stod där..då skyndade man sig. Arg jag blir när jag tänker på det...att barn ska behöva akta sig för vuxna människor i skolan. Oj då kom man in på ett helt annat ämne, hur lärarna uppförde sig! Det tar vi en annan gång.. 



Av Veronica - 9 november 2008 12:01

Vilken natt! Teo har kräkts hela natten (och morgonen fram till nu), ungefär varannan timme. Han blir galen och vill ha vatten för att liksom svälja ner men då blir det bara ännu värre kaskadkräkning då magen inte kan ta allt vatten. Så jag har bytt lakan, torkat och gjort rent bunken med spya hela natten. Olivia har som tur är sovit ganska bra inatt, hon tog väl igen dagen. Hon sov i spjälsängen till tvåtiden faktiskt, var där och buffade lite någon gång.


Vid 11.15 klev vi upp, första gången Teo vaknade och inte spydde. Hann upp och dricka lite vatten, vila en stund och sedan spydde han igen. Nu har han inte spytt sedan dess...typ 11.45 Skönt för honom att få en paus och bara kunna ligga vaken och titta på TV.


Mamma var här så jag kunde spring och ta en tvättid, ikväll kommer pappa så att jag kan tvätta. Tur man har föräldrar nära sig : ) Nu är det en hel tvättkorg full plus två nedspydda täcken. Luktar inte gott i badrummet.


Olivia gumman är så förkyld hon också men på bra humör mellan varven, hon undrar nog varför Teo inte leker med henne. Igår satt jag henne bredvid honom när han låg och tittade på film. Då la hon sig bredvid honom och kollade på honom i ansiktet. Hallå där?, liksom.

Av Veronica - 8 november 2008 14:11

Stackars Teo, han har varit helt död idag, ville inte äta någonting alls såklart. Ställde fram en pankaka och lite glass åt honom men inte en tugga. Så vid 13 tiden sa han att han kände sig bättre och ville att jag skulle värma pankakan. Hann inte mer än ställa den i mikron så spydde han i sängen. Han blir alldeles till sig när han spyr, han blir rädd och går som på nålar. Blir helt tokig. Han tyckte det var skönt att ta ett bad sedan iaf. Han badade med barbieKen. Det gjorde han igår också. Det är pappa säger han..

 

Nu sover Olivia, och Teo ligger och är utslagen på soffan och tittar på TV, hoppas han kan sova en stund. Jag har strykit lite kläder jag ska sälja. Ska lägga ut de på tradera så fort jag laddat baterierna till kameran.


Ett bud har lagts på huset vi tittade på, 100tusen över utgångspriset! Dumt! Men vi hänger på ett liitet tag till..får se på måndag! Komiskt att bjuda på ett hus Mathias inte ens sett.. ; )

Av Veronica - 8 november 2008 01:56

En stund senare....ovanligt, Teo är sjuk. Nedspydd säng, nedspytt täcke, ledsen nedspydd kille, hela håret, hela ansiktet. Tycker så synd om både honom och mig, och Olivia som fick sitta trött och gallskrika medan jag duschat en gallskrikande Teo, duschat av täcket, torkat av madrassen och försökt tagit bort fläcken och lukten. Varför börjar det om och om och om...varför alltid när jag är ensam med barnen? Jag är trött. Punkt.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards