That´s life

Alla inlägg under november 2008

Av Veronica - 4 november 2008 19:13

Vaknade idag och var så himla förkyld, precis som igår. Mina ögon var igentäppta och det fick bli glasögon idag. Vilken tur att Teo var pigg imorse och hjälpte till så det gick smidigt till dagis iaf. Han ville till öppna förskolan, lovade honom att vi skulle dit igår men jag var så förkyld att jag verkligen inte orkade. Idag drog vi oss dit ändå efter dagis för att göra Teo glad. Vi hade mysigt, var med på samlingen osv. Teo somnade på väg hem, så gjorde Olivia.


Hemma har vi bakat pepparkakor, bara köpt deg får det bli tills vidare. : ) Det var jätte mysigt med tända ljus. Barnen var utvilade och glada så vi tog det lugnt och trixade med degen, en och annan bit hamnade konstigt nog i Teos mun också.. : )) Äntligen är det tisdag, dags för Ugly Betty och Desperate housewives!


Bilder på baket:


Olivia tyckte det mest var konstigt med mjölet..

Teo var så fin med sjalen och förkläde.

Av Veronica - 3 november 2008 23:30

Har ni ofta svårt att sova för att det värker i handen eller ilar i benen? Har ni svårt att sätta upp håret för att ni får kramp i armarna? Klarar ni ibland inte av att diska pga att ni får för ont i nacken och är tvungen att sätta er ner? Ilar det från armar ut till händer, ben ut till fötter?

Vad är normalt och inte? Det har jag frågat mig så länge nu.


Det började med växtvärk i benen, har ni haft riktigt växtvärk när man tror att någon sågar i benen? Normalt säkert, normalt när man inte växer? Vet inte.. Sen fick jag värk i armar, tänkte att det var träningsvärk..

Sen börjar det värka mer och jag började undra om alla känner såhär. Första graviditen tog mig en nivå högre i smärtgrad och jag började känna mer av fingrar och fötter. Tog ett test för reumatism men fick neg. Så fick jag Teo och det blev bättre, eller så hade man annat att tänka på. Så blev jag gravid med Olivia och det blev värre igen. Jag gick till en sjuksköterska som sa "men du verkar ju inte ha sådär jätte mycket besvär med det iaf". Ungefär vad de sa till min mormor i början också som har just reumatism.
Ibland går det dagar då jag inte tänker på det alls. På dagarna har man fullt upp. Så kommer det kvällar som denna då det värker. Det kan stråla ut  från benet ut i foten eller stråla längs armen ut i ett finger. Eller så är det punktvis på ovansidan handen, eller bara ett finger eller vristen.  

Har ont i höger hand och handled ikväll, jag viftar på handen för att liksom försöka vifta bort det.

Ibland undrar jag om jag bara inbillar mig allt, kanske är det normalt att ha ledvärk ofta. Kanske är det helt normalt att det smärtar i sina armar och ben så man inte kan somna? Eller värka i en hand så man inte kan koncentrera sig på filmen man ser? Det värsta är att man inte vet vad sjutton det är för något.

Jag är övertygad att jag har ett stadie av reumatism, om det så inte gav utslag för något år sedan, precis som det inte heller gjorde för mormor. Precis som det inte gjorde för morbror som bara ser utslag då han är förkyld då tillståndet tydligen förvärras då precis som vid graviditeter.

Men att inte ha ett skriftligt svar det gnager mig...även om jag ibland inte vill veta.

Av Veronica - 3 november 2008 19:00

Vill bara säga GRATTIS min älskade lillasyster till körkortet!! Är så glad för din skull! Du är värd allt!


Av Veronica - 2 november 2008 21:25

Medan andra barn sover i sina sängar just nu är mina som vanligt vakna ; )

Teo ville bada och Olivia följer efter som en svans och ställer sig och tittar på. Kan man få i mer vatten?

Av Veronica - 2 november 2008 20:47

Idag var vi ut till birsta med svärmor min. Teo var trött men det gick. Jag köpte ingenting som vanligt, bara prydnadsgrejer jag ska ha till uteblommor jag ska sätta. Sen kom vi hem till svärfar där han stod och jobbade i deras kök. Det kommer bli superfint! Rena lyxet! Ska bli kul att se hur det blir! Jag och barnen blev bjudna på kinamat. Teo var trött och arg men han åt bra iaf. Olivia bombaderade hela köket med ris ; )

Sen tog vi oss en sväng till ICA nacksta och handlade lite mat som behövs i veckan. Annette var helt slut när vi kom till bilen och tyckte jag var duktig som orkade handla så här med barnen jämt ; )


Veckans matsedel:

Mån: Köttbullar och spagetti, skysås av något slag.

Tis: Kyckling med Uncle Ben´s sweet & sour och ris.

Ons: Hemmagjord lasange med morötter.

Tors: Fiskpinnar och potatis.

Fre: Makroner med stekt paprika och kryddkorv.

Lör: Ostfylld ajvarkyckling med hemmagjord klyftpotatis.

Sön: Gravad lax och dillstuvad potatis.

Av Veronica - 2 november 2008 12:22

Inatt drömde jag att jag skulle föda barn, jag var på något evengemang och fick föda i något rum lite avsides. Det gjorde inte alls ont utan var bara underbart och fantastiskt. Kanske beror drömmen på att jag såg någon dokumentär om kvinnor som födde i sina hem och riskerna med det? Känns iaf jätte konstigt nu!

Hur som helst så var det en kvinna på dokumentären som sa att det var helt underbart att föda hemma och att det gick jätte bra. Till slut kom det fram att det bara hade tagit 2h, hur svårt är det att föda barn utan smärtlindring när det bara tar 2h! Prova 12h så får du se om du ändrar dig! Det är iaf helt galet att föda hemma utan chans att få hjälp om det skulle ske något akut. Snacka om att sätta barnet i direkt livsfara.


Av Veronica - 1 november 2008 19:03

Idag har jag lagt ut Olivias overall på Tradera. Ja, den jag nyss köpte på blocket som inte alls var i stl 80 som det stod i annonsen utan stl 70! Blev ju alldeles för liten så nu är man på overalljakt igen. Det börjar bli lite akut nu som vändret är.


Idag har vi varit hos min farfar och ätit god mat. Vi var först på farmors grav, känns hemskt och konstigt att ha en grav att gå till. 

Maten var i allafall jätte god och med gott sällskap blev det en trevlig kväll. Teo var övertrött mest hela tiden och somnade på vägen hem. Nu har vi nyss kommit hem och Olivia har provat sin nya pyjamas från Dunnis. Den var ju kanon bra eftersom tre knappar bara hoppade loss när jag skulle öppna den. Är det bara jag som har sån här otur eller?? Det är iskallt på natten och nu har min lilla tjej fortfarande ingen pyjamas...99kr senare.



Av Veronica - 1 november 2008 09:42

Igår:

Jag är i Teos rum och leker med turtles med Teo. När jag ska till att gå ut ur rummet möter jag Olivia som är påväg in i hans rum.

"Hej", säger jag åt Olivia.

"Hej", säger Olivia hur tydligt som helst!!

Va? Jag vänder mig om och tittar på henne...hej? "Bravo", säger jag och klappar händerna. Hon tittar på mig och jag säger "Kan du säga hej?".

Olivia tittar på mig som om jag vore dum i huvudet och går iväg.
Haha...tokfia!



Ovido - Quiz & Flashcards