That´s life

Alla inlägg den 5 augusti 2008

Av Veronica - 5 augusti 2008 16:10

Jag håller på att garva ihjäl mig när jag läser på FL vad barn sag för spontana saker. Här kommer några smakprov:




Vi satt och åt middag.
Kyckling, ris och vitlökssås.
Nova (2 år och 8 månader) sitter och äter bara såsen.
Pappa tar hennes sked och visar att hon kan ta både ris och kyckling och doppa i såsen.
"Såhär kan man också göra" säger han.
Hon smakar, sen flinar hon upp och säger "Ja jävlar, det funkade!"    



Vi har försökt lära vår son, 2,5 år, att vissa saker får bara mamma och pappa göra. Som att fixa med eluttag, öppna ugnsluckan etc. Så när sonen råkade bajsa på mattan och jag sa att nästa gång kanske vi kan testa att bajsa på pottan så sa han: "Ja, det är bara mamma och pappa som får bajsa på mattan". Hm...  


  

Min förståndiga 5 åring och jag hade ett förtroligt samtal om bröllop i bilen häromdagen. Han frågade varför man gifter sig och jag försökte förklara så gott jag kunde att det är för att man vill visa för varandra och de man känner hur mycket man älskar varandra och lova att aldrig skiljas åt utan alltid vara tillsammans och hjälpa varandra resten av livet.

Tyckte att jag fick till det ganska bra och han verkade förstå. Tänker att det är fantastiskt ändå hur stor och klok han blivit att man kan diskutera sådana här saker med honom!

"Men... det kan ju hända att man måste skiljas åt ändå"

Jag:"Ja, det finns ju de som skiljer sig ändå" Jag avvaktar lite då jag inte riktigt vet hur insatt han är i ämnet...

-"Ja för tänk om man har lovat varandra att aldrig skilja sig åt men sedan tappar bort varandra på IKEA!!!"

Av Veronica - 5 augusti 2008 15:22

Teo åkte iväg med sin farmor och farfar ett tag idag. Syrran kom precis när Teo skulle iväg, hon var här en stund och pratade med Olivia.

Olivia fick mat idag med lite bitar i, men det var inte gott det heller, hon tycker verkligen inte om barnmat har jag kommit fram till. Hon tycker om den mat vi äter endast. Så jag ger pyttesmå bitar köttbulle osv. Krångliga unge! Hur fräscht är det att mixa makroner och korv å sånt till en röra till henne? Det måste se total vidrigt ut! Annars blir det egengjord barnmat till henen. Alltså ärligt, hur har föräldrar tid med sådant? Koka grönsaker, koka kött, koka korv. koka kyckling, koka koka koka...mixa mixa mixa. De måste ha jätte lätta barn som bara sitter och leker snällt medan man står i köket och bökar.

*suck* Jag som har nog med att få i Teo mat. Han äter gärna ingenting. Hur ska jag få ihop det här? Vissa säger...ja men trixa inte. Låt honom gå, han märker att han blir hungrig. Ja visst ja, han bryr sig inte ett smack. Han blir mager och går i vikt så fort vi inte anstränger oss. Han klarar sig på lite men han klarar sig inte på ingenting. Vi är superglad om han äter tre köttbullar medan andra klagar på barnen om de inte äter upp sju. Han har alltid varit liten i maten så det är inget konstigt. Medan andra barn åt en hel barnmatsburk åt han en tredjedel och blev mätt på det. Men som sagt, inget klarar han inte sig på.


Av Veronica - 5 augusti 2008 00:05

Måste bara säga att jag är beroende av godis. Himmelens drog.

Bästa godispåsen:

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards