That´s life

Alla inlägg den 8 augusti 2008

Av Veronica - 8 augusti 2008 22:24

Vaknade av att Teo var ledsen och såg ut att må illa, kände igen det direkt och spräng med honom till badrummet.  Han spydde på golvet, handfatet och i badkaret. Bara vatten och slem. Det var väl därför han inte åt något igår, kände sig väl inte riktigt bra. Ändå hade han sådan energi igår.  Han kändes inge febrig så bestämde mig för att åka ner till stan ändå för att köpa något lätt för honom att äta, lite cola och så får han lite frisk luft.  Han spydde en gång till precis när vi var klara och skulle gå ner i vagnen.  Bäddade ner honom i vagnen efter att han druckit lite vatten och han såg helt slut ut. På bussen stirrade han upp i vagnen.  När vi kom ner på stan gick vi in på mataffären och där spydde han också.  Hade en matkasse med mig som han spydde i. Han kändes rätt varm då. Sen åt han lite kokt korv, jag trodde inte han skulle ens smaka men det gjorde han.  Han drack cola, lite i taget.  Vi satt framför korvståndet och tittade på draken som hänger i luften.  Pratade lite och han verkade bättre.  Han ville ha en bulle så vi gick ner till tivolit där han åt bulle i vagnen. Han skulle absolut åka bilarna så det fick han då jag lovat det. Det gick bra, var rädd han skulle kräkas efteråt men det gjorde han inte.  Vi gick å tittade på leksaker å han blev sitt vanliga själv.  Skönt för honom stackarn : ) Jag tittade in på wedins och köpte ett par skor på rean för 125kr. Rätt nöjd. Så åkte vi hem och Mathias höll på att duscha, fixa sig och laga mat samtidigt när vi kom. Han åkte ner till en jobbarkompis för att fira av honom då han ska flytta från staden. Så haft barnen själv ikväll. Höll på att få fnatt ett tag då Olivia har varit sur sedan vi kom hem och Teo har varit lika klängig som hon så jag har kännt mig som en slagpåse. Teo har hoppat över mig, brottat ner mig och vaggat fram och tillbaka fanatiskt helt galen. Och Olivia har låtit…maaammaaa…hela tiden och ätit, vaggats, roats med leksaker om vart annat. Inte en lugnt sekund för att ändra ordspråket. Rättare sagt två ungar hänger i benen medans man sitter på toaletten. Jaja, Teo verkade iaf helt frisk och mer där till, får väl se hur han är imorgon. Han somnade tillslut i sin säng rätt tidigt, skit duktigt då Olivia höll på att krångla samtidigt. Olivia somnade nyss så nu är man själv.  Känner mig som en gud! En gud som hinner andas :D Åt en skål med glass med sportchoklad, banan och kolasås i. Det var skit gott :D:D Men är beredd på en lång natt ifall Teo börjar spy igen.

 

Imorgon ska Mathias paddla på drakbåtfestivalen. Fick han veta igår hehe. Med ISS, någon annan del av ISS där inte han jobbar men med en jobbarkompis med iaf. Ska inte klä ut sig och det tycker jag är synd. Tyckte han kunde klä ut sig bara men han var inte så pigg på det ; ) Jaja får väl se om man kan komma ner imorgon med barnen, om vi är friska och pigga allihop.

Av Veronica - 8 augusti 2008 01:02

Sitter å tittar på gamla kort när Teo var liten. Har varit så arg på honom idag och jag känner mig hemsk. Ändå vet jag att han är ett jobbigt barn just nu och att jag får bli arg, men det känns ändå förjävligt varje kväll om det varit en jobbig dag. Det finns ju alltid något man kunnat göra bättre och idag har inte tålamodet varit på topp. Han måste få komma ut nu, vi har varit inne mycket några dagar och då blir han helt tokig. Han har gjort sönder saker (t.ex. en nytt stort leksaksbilgarage som han fick idag som nu bara är att slänga) och spottat på bordet, stått på bordet och vägrat gå ner, hällt ut en balsamflaska osv. Samtidigt är han jätte mammig och vill vara med mig hela tiden, så fort jag gör någonting annat ropar han på mig och så när jag kommer frågar han bara ”vad gör du?”. Han ropar och ropar och ropar. Om Olivia försöker somna vid bröstet är det omöjligt. Han fick sova tidigt ikväll då han var helt slut och trött, höll på att göra illa både oss och sig själv. Det slutade med att han skulle hoppa in till sin säng och då hoppade han in i väggen och slog pannan. Det enda han ätit idag är spagetti, han var inte hungrig sa han och vägrade smaka varken köttfärssås eller lasagnen till middag. Jag säger än en gång att det är tur att Olivia är så lugn och lätt att ha att göra med, hade hon varit som Teo i hennes ålder hade jag ALDRIG orkat. Då skulle jag legat på något mentalsjukhus för länge sedan! För det var inte så långt ifrån bara med Teo när han var bebis så med en jobbig 3åring också det hade nog gjort en helt sjuk.
Teo bebis, 1dag:

  Teo bebis

Imorgon ska vi till drakbåtsfestivalen, vi måste ju ut så vi ska till lekparken i hamn och sedan fika på gräset vid ån. Jag hatar hösten (som det verkar blivit nu) och vill inte gå ut, det är den egenskapen som passar sämst in på en mamma hos mig. Att jag hatar att vara ute i dåligt väder. Hoppas det inte regnar och blåser imorgon i alla fall.

 

Men dagen inledde med lycka iaf. Olivia tog sina första kryptag! Hon kröp med händerna bara förut men idag kröp hon riktigt i sängen :D Så söt hon såg ut när hon såg hel nöjd ut när hon kom framåt. Men på golvet verkar hon inte alls förstå hur man gör. Hon ställer sig upp nu också längs saker så man får inte sätta henne nära ett bord och gå därifrån.

 

Hon åt pärongröt idag och det var väl inte heller en favorit men hon svalde ner lite i alla fall. Det är så jäkla coolt ändå att en 7månaders kan veta och känna så mycket redan. Idag när vi badade hade vi flera olika små leksaker i vattnet men två stycken blev favoriter som hon tappade och sedan letade efter då de flöt omkring. När hon blir ledsen och jag inte kommer fort nog ropar hon mamma, medvetet vet jag inte men lite roligt är det.

Ovido - Quiz & Flashcards