That´s life

Alla inlägg under september 2009

Av Veronica - 10 september 2009 16:30

Fy vad vi känner oss dåliga hela familjen här. Olivia är sjuk och Mathias är hemma med henne, det har han varit sen i måndags! Hon hostar, är hes och har ont i öronen på natten. Förkyld också och det är vi allihopa. Teo är hängig, sover faktiskt nu! Mathias har ju varit sjuk i flera veckor och blir aldrig riktigt frisk och hostar. Jag känner mig som skit, känner mig halvfebrig, ont i huvudet och halsen. Och när jag blir förkyld får jag ont i nacken, vilket gör att jag spänner mig vilket leder till ännu mera nackvärk så nu har jag en stor knöl på höger sida på nacken, är så öm!

Gnäll, gnäll, gnäll.




Av Veronica - 8 september 2009 13:08

Jag älskar den här låten med videon gör mig illamående. Det får en verkligen att tänka, det är förjävligt, alla dessa föräldrar som bara ignorerar sina barn. Det gör en tyst skada, stor skada, större än vad folk ser och tror. Det är en sådan här tid vi lever i....



Av Veronica - 8 september 2009 12:25

Män som hatar kvinnor. Betyg: fullpott! Den var verkligen så bra som alla sa. Antagligen en av de bästa svenska filmer som gjorts. Jag gillar att den visade sådant som man kanske inte visar att det existerar vanligtvis på film i Sverige. Den var inte stöpt i den svenska mallen där allt måste vara så klyshigt. Jag rös verkligen av den makt en förmyndare har, jag vet inte hur det är i verkligheten det måste jag ju säga men jag vet att många faktiskt utövar stor makt i många yrken från ungdomsboenden till äldreboenden. Jag har svårt att se sånt på film när jag vet att särskillt många unga råkar illa ut. Jag önskar att jag kunde ändra på så mycket. Jag har redan velat bli lärare för att jag tycker att så många blir illa bemötta och orättvist bedömda av lärare och ville åtminstone kunna ha en åsikt i en skola. Men yrket var inget för mig. Jag hoppas att jag på något sätt kommer kunna jobba någon gång med ungas problematik och ha kontakt med sådanna som tar hand om dom och kunna göra skillnad som sjuksköterska. Jag ryser av tanken att så många outbildade får ha så mycket att säga om ibland.

Till filmen så längtar jag efter uppföljaren även om jag tror att den blir ännu mer jobbig att se. Jag håller tummarna att den håller samma standard.

Av Veronica - 7 september 2009 18:54

Såg ett sådant hemskt klipp på svältande barn. Man mår illa och börjar hata omvärlden ikulusive mig själv. Hur kan man låta det här ske? Jag skiter i att det är för mycket människor på jorden, ingen ska behöva svälta ihjäl! Inga barn ska behöva ligga på marken och dö av undernäring. Inga barn ska behöva bära sina mindre syskon som de vet ska dö inom ett par timmar. Så fort jag börjar tjäna pengar ska jag skaffa ett fadderbarn eller ge pengar till räddabarnen månadsvis el dyl. Det är ett löfte.

Det får mig också att tänka på att man bara lever en gång, Ellinor berättade en sak som också fått mig att tänka på det. Man måste följa sitt hjärta, man måste leva och göra saker man vill göra. Man måste satsa och man måste tro på sina förmågor. Man kan om man tror att man kan.


Av Veronica - 7 september 2009 17:55

så heter någon som addat mig på msn, trevligt värre. Haha. Seriöst vem har en sådan mejl? Jag undrar verkligen och vill ha livshistorien.


I lördags var vi tjejer ut.

Vi hade jätte trevligt verkligen. Hade förfest här med bål, spel och singstar. Sen drog vi till krogen och kastade pil och dansade.

 



Kvällen slutade sådär då en utläsk snubbe följde efter mig på väg till taxin och frågade de mest olämpliga frågorna och var den mest närgångda jag mött. Man tror att man inte skulle bry sig i en sådan situation men ska jag vara ärlig så mådde jag verkligen illa sedan. Det var liksom "vad skulle du säga om att bli ******* i 5timmar...vad skulle du säga om en 20cm, blabla omkrets, men kom med här etc etc". Usch försvinn, känner jag bara och kom med raka svar tillbaka. Kände mig aldrig underlägsen däremot bara väldigt äcklad. Smsade efter skjuts av pappa hem istället och ängel som han är hämtade han mig 3 på natten.


Idag har Mathias varit hemma med Olivia (sjuk) och jag har varit hemma eftersom jag har hemstudier. Olivia är hostig och snorig och som hes i rösten när hon sovit. Sen har vi storhandlat. Det är verkligen skönt att ha mat hemma, slippa panikhandla.

Åt min favoriträtt idag, fläksfilé i catadósås (vitlök, örter) med bandspagetti. Så gott! Man vill aldrig bli mätt..


Måste lägga in lite bilder också på Teo som jobbade så fint i trädgården, han tyckte det var så himla roligt, jag tror han kommer bli en riktig arbetsmyra!


 

Och sen är han världens bästa storebror också som alltid ser till att Olivia också får vara med. Här tar han på henne handskar också..

Av Veronica - 6 september 2009 11:03

Vad jag blir less på insändare och articklar från ej vetenskapliga föreningar och skit. Folk läser någon spännande överskrift på aftonbladet och tror att allt som står är sant. Som Reebock t.ex som skrivit om "Myterna om träning" i aftonbladet där de skriver väldigt flumigt.

http://www.aftonbladet.se/kampanj/reebok/article5736333.ab

det står att det är påståendet om att om man äter efter 18 så går man upp i vikt är falskt och förklarar det med att kroppen förbrukar den energi som tillförs oavsett tid. Men man förstår ju själv att man inte gör av med lika mycket energi på kvällen som när man är uppe och rör sig på dagen, det borde de lägga till eftersom det är jätte viktigt. Fetma är fruktansvärt utbrett och allt vi äter på kvällarna är en stor bov, förr åt man inte så.

Sen menar de att stretching inte ger kroppen någonting, eh?? Det tänker jag inte ens komentera för det är så dumt.

Sen skriver de att törst inte är en bra mätare på kroppens vätskebehov eller uttorkningsgrad...rätt komiskt att skiva uttorkningsgrad också när de motiverar med att kroppen redan är för uttorkad när vi känner törst. Klumpigt skrivet! Vi vet ju att känner vi törst börjar vi bli uttorkad, varför inte bara skriva det? Det betyder ju att det är en jätte bra parometer på uttorkning.

Sedan skriver de om träningsvärk med orden "ändrar man något i träningen eller tränar fel får man ofta värk". Det är en svag förklaring, det handlar ju om att man använder otränade muskelgrupper (eller tränar fel också såklart). Dåliga förklaringar och irriterande att bara för att man syr lite träningskläder ska få ett vägande namn som kan skiva vad som helst. Inte ett dugg vetenskapligt för då skulle det finnas betydligt mer referenser.

Av Veronica - 4 september 2009 09:18

Gårdagen tillbringades på KTC på sjukhuset, träningscenter för vårdpersonal. Jag tränade mest på att sätta kateter och sätta blodtransfusioner. Sen bar det hem till Mathias som är sjuk, han har haft feber av och till i två veckor, har hosta och huvudvärk som aldrig vill försvinna. Svininfluensan?? Bra om jag dragit den till sjukhuset ; )


På eftermiddagen klippte jag gräset, eftersom vi inte haft en gräsklippare som fungerat bra var det nu väääldigt långt nu. Och gräsmattan är rätt stor, större än man tror. Idag har jag träningsvärk i hela kroppen! Och mina händer är ömma. Vi var ute hela familjen igår kväll och Teo transporterade gräs till en sopsäck, var jätte duktig! Han fick arbetshandskar och en kratta av Annette och Anders som var här en stund lagom till de nybakta bagetterna som Mathias gjort. Mums!  Så igår var det omvänt, Mathias bakade och jag klippte gräset. Sen så pysslade vi lite mer också, jag hängde tvätt och Mathias diskade. Jag har dessutom städat, dammsugit och moppat så nu är det ju faktiskt ganska fint här!


Idag är jag LEDIG, barnen går på dagis 10-15, övervägde att ha de lediga men det är bra om de kommer in i dagiset riktigt. Hämtar de kanske lite tidigare. Jag ska på lunch med pappsen : )  Bra! Annars hade jag nog sovit hela dagen...



Av Veronica - 2 september 2009 23:08

Läste Veronicas blogg och fick för mig att skriva ner lite klotter.


Jobbiga insidenter med barnen idag:

*Teo ska inte ha kläder

*Teo tar av sig kläderna jag nyss tagit på honom första gången

*Teo tar av sig kläderna andra gången

*Olivia ska inte ha knapparna stängda på tröjan

*Olivia går in i badrummet och badar med kläderna på..

*Olivia tar av sig sockarna och skorna innan vi hinner ut

*Olivia slänger (!!) ner ett glas i golvet, glasbitar överrallt

*Teo har en bil Olivia vill ha och sträcker sig och säger "du kan inte ta den", Olivia bryter ihop.

*Teo går fint från undersökningsrummet fyra korridorer på BVC tillbaka till kapprummet för att sedan springa tillbaka, skratta och inte alls lyssna på att jag inte har lust att jaga honom.

*Teo och Olivia bråkar om vem som ska bära daimpåsen på Elgiganten. Det blir dragkamp och skrik.

*Teo ska ha en film på Elgiganten och gallskriker, sen drar han, försvinner. Vi får gå ut på jakt.

*Teo gallskriker när han inte får ha ett berg spagetti på tallriken.

*Teo arg för att han inte få ha sin sugrörsmugg och måste ha ett vanligt glas.

*Teo arg för att han måste ta rena muggar istället för de smutsiga..hm..

*Barnen sura för att de måste ha köttfärsbiff på tallriken och inte bara spagetti.

*Teo arg för att han fick hjälp att hälla mjölk från det tunga mjölkpaketet

*Teo slänger sig ner bredvid mig med armbågen in i mina revben.

*Olivia övertrött, går omkring och gallskriker, vill inte bäras, inte ligga bredvid, inte ha vatten, ingenting är bra.



Ganska lugn dag alltså! Nu skojar jag inte! :)) Vi har haft en härlig dag, Teo och Olivia lekte jätte bra på BVC, de har busat hemma och de vaknade med ett leende med armarna om varandra. Teo var på IKEA bollhavet och var nöjd, vi har fikat och myst på IKEA utan att någon var sur eller grinig. Teo somnade på en grisblink utan tjaffs (kl 22 men ändå).


Ovido - Quiz & Flashcards