That´s life

Alla inlägg under augusti 2008

Av Veronica - 25 augusti 2008 00:54

Jag har fastnat i att barnen behöver vinterkläder till vintern så jag sitter bänkad på tradera hela dagarna. Idag köpte jag en trenchcoat till Olivia som hon ska ha som typ regnjacka i höst.

 


Var nära att köpa en didriksonoverall till henne också men då dök snålpelle upp när den började närma sig 300spänn (typ 700 nypris). Hon behöver egentligen inte en dyr overall då hon inte kommer leka hela dagarna ute som Teo kommer göra på dagis. Tur Teo kan ha sin overall. Det blir ju en massa man ska köpa i år, det är dags för SNOWBOARD för Teo såklart! Så blir det längdskidor och skridskor och hela baletten. Se om man prickar in bytesmarknaden! Olivia ska ha skor också, vill ha ett par snygga stövlar till henne nu i höst så hon kan gå lite på backen ute, hon som älskar att gå. En varmare jacka behöver hon snart... Kul att handla men dyrt som satan!

Av Veronica - 25 augusti 2008 00:34

Idag sov Mathias då han jobbat natten. Så för att inte störa mötte jag och barnen upp syrran min och pappa på norra berget. Blev en heldag där, blev bjuden på räkmacka av pappsen. Teo åt en belgisk(?) voffla som mest smakade som en efterrätt men låg naturligtvis Teo i smaken. Vi skulle sitta ute såklart men hittade bara ett bord i skuggan, kallt som sjutton! Men i solen svettades vi sedan hela dagen.
Teo gungade på Olivia. Åh vad han älskar sin syster!

Teo sprang omkring och var hyffsat slut när vi vände hemåt igen.


Av Veronica - 24 augusti 2008 01:03

Min dotter sover. För en gångs skull!  Så jag har plötsligt tid att fundera lite. Funderar på saker jag inte visste som kan hända efter en förlossning. Som hände och som kan hända.

Visste du att:

*man kan ha svettningar en tid efter förlossningen (vissa väldigt länge) pga att kroppen försöker göra sig av med vätska som samlats i vävnaderna.

*att det kan göra åt i helvete ont att amma de första dagarna. Jag mådde illa.

*att de två raka bukmusklerna har skjutits åt sidan under graviditeten och att det kan ta olika lång tid att återfå sin form på magen pga detta. Inte säkert man kommer i samma storlek på ett tag alltså, även om man gått ner vikten..

* Att baby blues är då mamman känner nedstämdhet, oro, lättretlighet, frustration, ofta stora humörsvängningar och utmattande trötthet. Det har beräknats att 70 till 80 procent av alla nyblivna mammor upplever sådana här känslor i olika utsträckning.

*att eftervärkar kan vara riktigt plågsamma.

*att hemorrojder är extremt vanliga efter förlossning och vid slutet av graviditeten.

*att man bör bäckenbottenträna efter man har fött barn.

*att man inte bör banta aktivt under amningsperioden eftersom man har miljögifter lagrade i kroppsfettet och de frigörs vid bantning och kan gå över till bröstmjölken.


Sen var jag inte beredd på att knappt kunna gå efter förlossningen, det var liksom inget jag hade funderat över. Eller att det skulle svida så jäkla mycket när man pinkade (man fick träna in sina ställningar). Tänkte inte heller på hur det skulle kännas att vara sydd där nere...det är inte så jäkla trevligt faktiskt. Psykiskt påfrestande att vara ett lapptäcke (som jag kände mig vid första barnet då de inte ens räknade stygnen).


Nu när jag tänker på det...kanske det är ganska okej att ha fött klart sina barn.


Näää.....

Av Veronica - 24 augusti 2008 00:16

Jag har aldrig fantiserat om ett bröllop. Aldrig om klänningen, om giftermålet i sig. Aldrig som liten, aldrig som ungdom. Men nu när man har barn så längtar man lite. Kanske för att man vill uppleva det där lite glammiga en stund när det är mest slit hemma med barnen dagarna i enda. Så börjar man fundera lite, vilken klänning, var, hur? Så tittar man på sajter på internet så verkar det så otroligt krångligt att gifta sig. Man måste ha så otroligt mycket.

För mig pendlar det mellan ett enkelt bröllop ute vid vattnet (ser mig själv knacka dörr till folk som äger små bitar av stränder vid alnön)...där jag har en enkel klänning (gärna hemmasydd av mig) och där man äter enkel plockmat och man får fritt att bada efteråt.

Eller ett klassigt bröllop där allt helst ska vara perfekt. Då man lagt mycket pengar på mat osv så vill man ju att det ska vara finast och oförglömligt för gästen. Speciella påsar med ris, små filmkameror och tårtor. Finaste klänningen, noga utvald cake topper och borddekoration.

Ja herregud, hur gör man?

Fina saker iaf:

 

: ) Cool annorlunda tårta.


Enkel tårta.

 

Ringen.

Snygg klänning.

Enkel brudbukett helst.

 

Kameror som gästerna kan knäppa knäppa kort med. Från romance.se


Av Veronica - 23 augusti 2008 23:18

Snor snor snor. Papper papper papper...men kanske Teo är lite imun nurå inför dagisstarten?


Idag har vi inte gjort så mycket. Mathias var trött och jag var less på honom för att han inte gjorde någonting. Tydligen kan man sitta och inte göra något på helgerna. Märkligt. Jag städade och tjatade på honom att han fan i mig får ta disken iaf. Det gjorde han efter några timmar. Det blev två maskiner sa han. Konstigt när man inte kan stuva om alls så typ tre bunkar får plats och tre glas. Och två skålar som inte ska diskas i maskinen!! Fick lov att stanna maskinen för att ta ur dom när jag märkte att de inte stod på diskbänken. Odugliga karl! Tur han lagar så god mat! ; )

Skulle helst velat både tvätta och jaa..gå ut med soporna som står och luktar i trappen. Men vem har tid med det när jag får ta båda barnen och Mathias sitter vid datorn. Han är visst förkyld. Män och förkylningar!


Fan det är något som knäpper i köket och jag fattar inte vad det är...blir tokig snart! Kanske jag också är avslyssnad som den där tanten det stod om i ST. Himla otäckt iaf!


Av Veronica - 22 augusti 2008 23:35

Idag var vi på bibblan. Får man bli irriterad på barn? Det var iaf en jätte jobbig kille där i 10års åldern. Han var som ett plåster. Han följde oss hela tiden och frågade ut oss om saker, tog över kuddrummet, lovade Teo glass (när vi skulle hem och han skrek, som muta liksom) och tyckte vi skulle gå till MacDonalds och köpa glass eller ta "glassen vi hade hemma i kylen". Jag förklarade att vi skulle äta mat och nu ville Teo på donken. Pojken frågade var vi bodde, ta på Teo skorna och köra vagnen. Han nästan puttade bort mig från vagnen. Get out of my way boy! När vi skulle hem åkte vi hissen ner och där stod han och väntade. Trodde han skulle följa med oss ut men han stannade på bibblan iaf. Jag var helt slut när jag kom ut och för en gångs skull berodde det inte på Teo. ; ) Jaja Teo hade jätte roligt iaf. Han älskar verkligen barn och blir överlycklig när någon pratar med honom. Synd att han pratar i TV-termer så ingen fattar vad han säger...


Olivia är snorig men är rätt glad ändå må jag väl säga. Lite lättretlig. Hon är jätte duktig på att krypa nu och ser så söt ut när han kryper fram. Men helst vill hon fortfarande stå. Hon älskar verkligen att stå och försöka hålla balansen. Sötis!

 

Mamma kom! Vi går en sväng..


Av Veronica - 20 augusti 2008 21:03

Åh börjar bli uttråkad på att vara hemma nu. Samtidigt som det känns skitjobbigt att börja plugga igen. Även om det är jobbigt att vara hemma så blir det ännu jobbigare att försöka vara hemma samtidigt som jag pluggar sen...för jag vill inte att Olivia går mycket på dagis. SKITDAGIS!


Mathias ska ladda ner lite "Buffy och vampyrerna" åt mig. Det var länge sedan...får se om han får tag i första säsongen, skulle vara kul att se. Är man barslig för att man tycker om Buffy eller? I så fall är jag väl det då ; ) Barslig morsa, töntmorsa.

Men vem kan motstå spike?

Eller alla snabba kommentarer?



Av Veronica - 20 augusti 2008 20:30

Hur klantig för man bli? Varför har vi låtit flaskan med salubrinet legat i fotöljen i flera månader utan att lägga in det i skåpet? Gissa vem som var på det idag? Just det, mitt lilla charmtroll. Det blev salubrin över vardagrumsbordet. Åh vad det luktar smarigt i hela lägenheten.

Ovido - Quiz & Flashcards