That´s life

Alla inlägg under augusti 2008

Av Veronica - 20 augusti 2008 18:40

Åh villket härligt hus vi tittade på idag, eller snarare gården. Alldeles brevid södra bergets slalombacke samtidigt gränsar tomten till skogen. Lite litet hus men bättre än lägenheten. Men det blir väl aldrig något. Var väl 15 familjer som tittade idag och det är även en till visning. Fan också, vart kommer alla familjer ifrån? :P

Idag har Teo varit busig hela dagen, jag är helt slutkörd. Vi skulle ju till biblioteket men det blev bara om Teo plockade upp sina kritor han hällt över hela bordet och golvet i köket. Han totalvägrade fast jag erbjöd mig att hjälpa till. Pratade med honom flera gånger om att vi inte kan åka till biblioteket innan han plockat upp. Efter 40min sket jag i det och vi åkte till bussgods och det blev ingen bibblan. Får se om han plockar upp imorgon så vi kan åka dit. Han måste lära sig någon gång, han är mycket för att hälla ut allt han ser, blir lite jobbigt att städa efter honom då!


Okej, igår natt var jävligt jobbig. Men vad kallar man denna natten då? Olivia var snorig. JÄVLA FÖRKYLNINGAR! Hon var såklart törstig HELA natten, då menar jag uppehåll på kanske två 5minutrar på hela natten. Kl 5 imorse grät jag nästan av utmattning och jag orkade inte längre. Olivia låg bredvid mig och smågrinade. Mathias kom, jag trodde han skulle stänga dörren för att han skulle få sova men han tog henne istället. Jag hade linserna i då jag inte haft tillfälle att kliva upp för att ta ur dem. Men jag hade tänkt hela natten på att jag måste få henne att sova så jag kunde ta ur dem att jag fått för mig att jag gjort det. Märkte inte förrän vid 9 på morgonen att jag hade dem i. Olivia somnade tillslut vid 7tiden tror jag, jag minns inte men jag fick sova en stund där på morgonen. Så det var den natten. Jag överväger att stanna uppe hela natten inatt, hellre titta på TV än att försöka sova och så får man inte. Så här kan de se ut när de väl sover.. (Olivia och Teo en morgon för några dagar sedan)


Teo är så gullig, ska alltid hålla om lillasyster när han vaknar till lite.

Av Veronica - 19 augusti 2008 21:09

Igår ställde sig Olivia upp helt själv längs bordet. Hon satt som vanligt, ställde sig på knä och drog upp sig, höll i sig givetvis. Hon älskar verkligen att stå! Min lilla älskling. Hon åt gröt nu inför kvällen och hoppas att hon sover bättre inatt.  Hon är så mammig nu, så fort jag syns till så skriker hon rakt ut och vill till mig.


Teo vaknade som sagt 7 imorse och var så trött efter lunch att vi struntade i biblioteket som vi planerat gå till. Det får bli imorgon istället. Innan vi ska på visning vid södra berget. Vågar man hoppas igen? Åh vad jag längtar efter att fixa barnrum, har inte fått gjort det än! Teos rum målade ju jag men det var ju planerat till mig egentligen men blev barnrumsaktigt. Jaja...har planerat både Olivias och Teos rum och vill bara sätt igång...


Ska till bussgods och skicka iväg en vagninsats jag sålt på tradera imorgon. Har aldrig skickat något där så jag hoppas det går bra. Hoppas priset jag uppfattat på deras hemsida stämmer annars blir det jobbigt.

Mathias jobbade över idag och det gjorde inget för vi sov på eftermiddagen. :D Vi var så trötta allihopa. Ändå är Teo trött nu, men vi får väl se om han somnar också. Olivia sover redan.

Av Veronica - 19 augusti 2008 11:39

Klev precis upp (11.30), efter helvetets natt. Teo vaknade två gånger då han var snorig och han fick ligga i vår säng andra gången. Olivia har ätit hela natten och jag känner mig halvt sinnessjuk. Teo vaknade 7 och gick upp och tittade på TV så la jag mig igen. Så sätter han igång och ropar högt "mammaaaa"...enda tills jag kommer. Så säger jag att han inte får ropa för då vaknar lillasyster, han får komma till sängen om han vill något. Jag gör en macka åt honom och går. Så ropar han...vill att jag ligger där men jag måste få sova något, förklarar och går och lägger mig igen och påpekar att han FÅR INTE ropa. Så ligger jag i 10min så ropar han igen. Jag blir halvt galen men lägger mig i soffan, Olivia vaknar inom 5min och lägger mig i sängen igen. Ammar i en timme. Teo ropar och jag ligger kvar, tillslut kommer han in och öppnar vår gnekdörr saaakta, ljudet skär in i huvudet på mig. Vad gör du?, säger han och hoppar omkring i sängen. Olivia vaknar. Försöker ignorera Teo och tillslut går han. Så ropar han igen efter en halvtimme och jag svarar inte. Han kommer igen och gör samma sak med dörren...kommer in och ska gömma sig under täcket och bökar omkring och jag säger att antingen lägger han sig bredvid mig eller så får han gå och titta på TV igen. Han struntar i vad jag säger såklart och bär ut honom från sängen. Jag måste bara få sova en liten stund iaf. Jag får ligga en timme tills Teo kommer igen och Olivia vaknar helt. Drog mig upp efter en halvtimmes lekandes med henne i sängen. Så...snart är det lunch. Jag är så jäkla trött.

Av Veronica - 18 augusti 2008 16:00

I lördags var det ju fest! Som aldrig förr! Det var riktigt kul även om alla var äldre än mig. Det blev fula snuskiga snapsvisor, guitar hero och singstar hela natten lång. La barnen vid 2.30 och när jag kom tillbaka 40min senare var det kaos. Två glas hade krasat i golvet och det tredje flög precis när jag kom ner. TVdosan låg i wiskey och musiken måste stått på absolut högsta volym. Man hörde många roliga kommentarer läggas överallt som inte ska nämnas här.

Innan själva festen var det fotbollsmatch. Lasse spelade fotboll som ung så det var ju en självklarhet. Många av oss var klädd som hårdrockare och vi klädde ut Lasse också, i peruk, döskalle t-shirt och fotbollsskor. Mathias såg förvånadsvärt snygg ut i kajal och svartsprejat hår. Den jäveln, själv kände man sig ful som stryk i ovårdat långt hår. Sen blev det middag, Annette och Anders hade stått i köket ett bra tag för den middagen vill jag lova. En massa olika pajer, fläskfilé, korv, potatissallad, skagenröra, bröd, frukter och sallad. God tårta efteråt. Jag försökte hjälpa till med att både ställa fram och äta upp maten. ; )  Lite hårdrocksmusik som Maria fixat gick i bakgrunden samt bildspelet jag gjort med Lasses smideskost. Allt blev lyckat och jag tror Lasse var nöjd och glad.

Av Veronica - 15 augusti 2008 00:09

Jag har någon sorts känsla av grundsorg i kroppen som gör en nedstämd och lite tillbakadragen då och då. Man fattar ingenting. Det kommer väl snart..


Idag har Mathias varit hemma för att stötta mig. Han är underbar! Vi har inte gjort så mycket idag. Åkte på eftermiddagen till hans föräldrar för att planera för 50års festen. Det blir ju rocktema för Lasse. Vi ska ha t-shirtar med honom på och med en text där det står hur vi är släkt till honom. På min står det "Lasse är min sambos pappas svåger" för att göra det så komplicerat som möjligt. Och så får alla en liten bild på ett av konstverken han gjort. Han grejar med koppar och plåt och sånt, är skitduktig. Kolla: www.lassek.st 

Så har jag fixat ett bildspel som ska stå å gå i bakgrunden. Först blir det fotbollsmatch och sen middag. Hoppas det blir bra. Ska ta några bilder : ) Ska bli kul att tvinga på Mathias kajal iaf!

Av Veronica - 13 augusti 2008 10:09

Min farmor dog idag. Jag vet inte ens hur gammal hon var, inte så gammal. Jag vet inte varför jag skriver här nu, fick veta det för 5min sedan. Är väl i chocktillstånd. Jag fattar det inte. Ändå var det väl väntat. Hon hade parkinson och för tre år sedan blev hon plötsligt mycket sämre. Från att ha varit världens goaste vanlig människa till att skaka fram och tillbaka och inte kunna konversera riktigt på ett halv år. En förjävlig sjukdom. I mellanåt kunde man prata med henne och få ett riktigt svar, hon kom ihåg sådant man gjort och kunde skämta om sig själv som den jobbiga tanten. Hon fanns där inne och man såg henne då och då och det gjorde det bara mer sorgligt. Hon älskade sina barn och barnbarn och barnbarns barn. Hon skrattade jämt åt Teo när han var tokig och Teo tyckte om henne så mycket. Min farmor hette Karin och älskade sina växter som växer på tomten. Hon älskade att kampa och omgås med sin släkt. Hon var omtyckt av alla och grannbarnen kom gärna in på fika. Innan hon blev riktigt sjuk åkte hon och farfar på en kryssning. Tog ett jätte fint kort på dem för att vi skulle ha ett. Det var precis som hon kände på sig att hon skulle bli sjuk snart. Jag bodde hos min farmor när jag var liten och vi byggde om huset. Jag sov över där ibland annars också. Jag trivdes där. Farmor brukade sjunga en vaggvisa för oss och läsa ur Klas Klättermus. Julen firade vi alltid där, för där var det hemtrevligt och mysigast. Farmor och farfar hade stått i köket hela dagen innan och gjort det mesta själva.  Farmor var jätte dukigt på att laga mat, och bjöd på lunch eller middag titt som tätt.
Min älskade älskade farmor. Jag fattar inte. Jag älskar dig så mycket.

Av Veronica - 12 augusti 2008 17:34

Jag är sjuk idag. Tycker så synd om mig själv. Vaknade och kom inte upp för att jag mådde så illa, kändes som jag hade feber men jag vet inte. Knappt kunnat röra på mig idag för att jag trott jag ska kräkas. Hatar att kräkas, det är det värsta jag vet. Så jag har legat på ett täcke på golvet med barnen idag och väntat in timmarna tills Mathias kom hem. Pappa kom vid 14 och lämnade en fil för det var det enda jag kunde tänka mig att äta. Skulle gå och göra mig en skål med fil och socker men yr som jag var tog jag mjöl istället för socker. Hur knäpp får man bli? Så det var bara att börja om med en ny skål. Det har värkt och bränt i ögonen och mitt huvud känns så tungt. Har väl fått skiten Teo hade antar jag. Går väl över fort hoppas jag.
Teo sa idag "säg till om du behöver kräkas" precis som jag sa till honom. Gullunge!

Av Veronica - 12 augusti 2008 01:41

Fick middag hos Annette och Anders idag. Så skönt! Jätte god lasange, älskar verkligen lasange. Hur som helst slutade det med att jag och Mathias gick på bio och farmor och farfar var barnvakt till barnbarnen sina. Första gången jag lämnat bort Olivia. Jag vet att hon är trygg där, vi är där så ofta och Olivia har somnat på sin farmor många gånger i sjalen. Hon sov under nästan hela tiden vi var på bion. Härligt att det gick bra! Vi var på Batman, så jäkla bra film! Totalälskade den! Älskar batman i huvudtaget men denna film toppade allt! Nu vill jag ha mera! I övrigt kändes det jätte konstigt när vi kom till biografen, kändes som om jag glömt något...jätte konstigt utan barnen. Jag halv sprang till bilen efter bion och sprang in till mina barn från bilen in i huset. Mathias tyckte jag var knäpp.


Nu sitter jag och tittar på bröllopsklänningar. För skoj skull alltså, inget bröllop här än på länge. Funderade på att sy en men jag får inte för Mathias ; ) Han tycker ju att jag blir så argsint av mig när jag syr. Vet inte vad han fått det ifrån. Jag hittade i alla fall ingen klänning jag vill ha ens om jag hade råd med den allra dyraste. Jag är för kräsen. Vill ha en yvig klänning men ändå enkel och så lite pärlor och grejer som möjligt. Helst omsvept runt midjan också.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards