That´s life

Alla inlägg under augusti 2008

Av Veronica - 11 augusti 2008 16:10

Ibland får jag så ont i bröstet när jag läser på familjeliv. Ibland förstår jag inte varför jag läser skiten, kanske för att jag vill påverka. Men jag blir bara så ledsen på alla dumma föräldrar som inte tar sig tid att förstå sig på sina barn utan bara ser så långt näsan räcker.

För vem skulle total ignorera någon som gråter av ångest och rädsla?

eller sätta en kompis på en pall för att skämmas när hon gjort dig ledsen omedvetet?

Varför förstår inte folk att barn handlar impulsivt ibland? Att små barn inte kan förstå konsekvenser av sitt handlande? Att barn behöver vägledning och inte straff? Att barn behöver uppmuntran att klara något, inte en massa klagan på att de inte gör det? Att barn behöver uppmärksamhet och närhet? Att en bebis inte är en jävla maskin man kan ställa in efter sitt eget behov? Att de första barnaåret är de viktigaste, där de skapar tillit till sina föräldrar.

Det är lätt att säga vad som är rätt och fel, jag vet. Men när man medvetet gör upp en strategi som sårar, kränker och gör ett barn illa då ska man fan i mig inte vara förälder. 


Har du hört en bebis skrika av ångest, förtvivlan och rädsla? Kan du ändå låta det pågå för att du ska få din sömn? Fråga dig själv vilken människa du vill vara. Och visa dig aldrig runt mina barn!

Av Veronica - 11 augusti 2008 15:28

varit ute i parken och lekt. Olivia gungade och tittade undrande på hennes egen skugga på marken. Hon satt hur länge som helst och tittade. När vi kom in skulle Teo titta på Iceage för tredje gången idag. Förstår inte att han inte blir less! Han börjar rabbla repliker från filmen som "nu är det läggdags grabben", det låter ganska roligt :D


Jag har suttit och gejat lite med photoshop villket jag inte alls är något bra på. Skulle vilja lära mig men vem hinner. Så här blev resultaten efter lite spontant klickande på olika knappar:

Bild nr1


Längtar till selånger marknad, jag är som barnen verkligen. Älskar marknad och har alltid gjort. Bara att titta på alla saker och folket. Teo ska få foppaskor och strumpor. Ska bli kul att se om det finns något sött till Olivia där. Sen har pappa min lite biljetter till karusellerna så då ska jag och Teo åka igen.


Teo kom precis och sa "jag älskar på dig". Så säger jag "jag älskar dig också". "Och jag älskar på dig också", säger han.

Och så får man en sån bamsekram så man bara smälter.

Av Veronica - 10 augusti 2008 19:03

Olivia vaknade vid 9 och jag var helt slut, kände mig inte riktigt bra. Tror det var kroppen som inte orkade helt enkelt efter några jobbiga dagar och nätter. Så Mathias tog henne fastän han var ut igår, fast han var rätt pigg som han brukar vara efter en utekväll, tröttheten brukar komma senare för honom. Vid 11 var Olivia less på pappa ; ) , var hungrig alltså. Klev upp till henne. Nu var Mathias trött och somnade i soffan. Teo satt å tittade på disney. Städa lite och Olivia somnade senare på dagen och då fixade jag till allt i förådet, ställde till där inne och bar in 10 kartonger. Sen städade jag och dammsög. Drog fram TVbänken och där hittade man lite av varje, bland annat en tandkärmstub, halvfull och iceage filmen. Den skulle ju Teo se på en gång såklart. Mathias vaknde på eftermiddagen och åkte för att handla. Fixade några sorts norska korvar som var helt okej med stekta strips. Med lite ajvar så blev det kanongott! Han har köpt godis, chips och dricka så nu är jag lycklig ; ) Efter att han varit ute två kvällar så är det dags att ge tillbaka. Massage ska jag ha ikväll! :P


Fixade till leksaksgaraget som Teo gjorde sönder. Den höll sig uppe ändå. Ska köpa lite superlim också för att laga riktigt. Om han inte gör sönder den igen innan...

Av Veronica - 9 augusti 2008 23:53

Har ni inte sett den så se den!!

Eftersom jag inte vet hur man lägger in en video direkt...


http://www.youtube.com/watch?v=kXf3wx5nPXU&feature=related


Jag skrattade så mycket åt denna idag att jag fick ett tryck mot halsen. Det här är verkligen min humor. Fy fan vad hemskt att hamna i denna situationen! Alla har väl sett den förutom jag men man kan se den igen ;D


Av Veronica - 9 augusti 2008 23:42

Mathias paddlade idag. De var rätt värdelösa ; ) Närå de var duktiga, det såg svårt ut. Mathias blev slagen på knogarna av paddeln framför hela tiden, det var nog inte så skönt. Jag vill också paddla! Såg skoj ut!


Teo åkte lilla bergådahlbanan med mig. Han har gjort det en gång förut (innan skulle han prova men skrek för att han belv så rädd när han satt där så vi fick tillbaka biljetten och klev av) och då sa han att det inte var något kul. Men nu tyckte han det var roligt, vi sa "klara färdiga gå" när den åkte neråt. Men mamma blev lite rädd. Vid ett ställe där man åkte uppåt sakta liksom vickade hela skiten åt höger precis som om den skulle lossna. Varje gång vid samma ställe! Tycker det är läskigt med karuseller egentligen, älskar dom men det händer ju olyckor som bara inte får hända!


Fick gratis lunch av ISS från öltältet. Torr kyckling och grötris. Men det gick ner. Sen köpte vi sockervadd åt Teo och den var gigantisk! Det såg gott ut iaf! Mamma nallade lite.

Olivia åt en gång mellan 10.30-16 och jag börjar förstå vad detta börjar dra åt för håll. Inte äta på dagen, bara natten. Jag måste väl vara uppe en natt med henne antar jag...åh vad jag kommer skjuta på det...


En härlig dag. Både mamma och Ulf, pappa och Annette, Anders kom ner och tittade på Mathias.

Teo på morfar. Kolla Teos hår! Han faller bakåt upp och ner och så trycker han sig upp igen. Tydligen jätte kul :)

Av Veronica - 9 augusti 2008 23:11

Sitter å kollar på barnkläder på tradera. Så hittar man typ overaller från p.op som är sparsamt använd och i nyskick. Ibland undrar jag om folk köper så dyra kläder att barnen knappt får leka i dem? Gummibanden under stövlarna är t.o.m hela.

Av Veronica - 8 augusti 2008 22:24

Vaknade av att Teo var ledsen och såg ut att må illa, kände igen det direkt och spräng med honom till badrummet.  Han spydde på golvet, handfatet och i badkaret. Bara vatten och slem. Det var väl därför han inte åt något igår, kände sig väl inte riktigt bra. Ändå hade han sådan energi igår.  Han kändes inge febrig så bestämde mig för att åka ner till stan ändå för att köpa något lätt för honom att äta, lite cola och så får han lite frisk luft.  Han spydde en gång till precis när vi var klara och skulle gå ner i vagnen.  Bäddade ner honom i vagnen efter att han druckit lite vatten och han såg helt slut ut. På bussen stirrade han upp i vagnen.  När vi kom ner på stan gick vi in på mataffären och där spydde han också.  Hade en matkasse med mig som han spydde i. Han kändes rätt varm då. Sen åt han lite kokt korv, jag trodde inte han skulle ens smaka men det gjorde han.  Han drack cola, lite i taget.  Vi satt framför korvståndet och tittade på draken som hänger i luften.  Pratade lite och han verkade bättre.  Han ville ha en bulle så vi gick ner till tivolit där han åt bulle i vagnen. Han skulle absolut åka bilarna så det fick han då jag lovat det. Det gick bra, var rädd han skulle kräkas efteråt men det gjorde han inte.  Vi gick å tittade på leksaker å han blev sitt vanliga själv.  Skönt för honom stackarn : ) Jag tittade in på wedins och köpte ett par skor på rean för 125kr. Rätt nöjd. Så åkte vi hem och Mathias höll på att duscha, fixa sig och laga mat samtidigt när vi kom. Han åkte ner till en jobbarkompis för att fira av honom då han ska flytta från staden. Så haft barnen själv ikväll. Höll på att få fnatt ett tag då Olivia har varit sur sedan vi kom hem och Teo har varit lika klängig som hon så jag har kännt mig som en slagpåse. Teo har hoppat över mig, brottat ner mig och vaggat fram och tillbaka fanatiskt helt galen. Och Olivia har låtit…maaammaaa…hela tiden och ätit, vaggats, roats med leksaker om vart annat. Inte en lugnt sekund för att ändra ordspråket. Rättare sagt två ungar hänger i benen medans man sitter på toaletten. Jaja, Teo verkade iaf helt frisk och mer där till, får väl se hur han är imorgon. Han somnade tillslut i sin säng rätt tidigt, skit duktigt då Olivia höll på att krångla samtidigt. Olivia somnade nyss så nu är man själv.  Känner mig som en gud! En gud som hinner andas :D Åt en skål med glass med sportchoklad, banan och kolasås i. Det var skit gott :D:D Men är beredd på en lång natt ifall Teo börjar spy igen.

 

Imorgon ska Mathias paddla på drakbåtfestivalen. Fick han veta igår hehe. Med ISS, någon annan del av ISS där inte han jobbar men med en jobbarkompis med iaf. Ska inte klä ut sig och det tycker jag är synd. Tyckte han kunde klä ut sig bara men han var inte så pigg på det ; ) Jaja får väl se om man kan komma ner imorgon med barnen, om vi är friska och pigga allihop.

Av Veronica - 8 augusti 2008 01:02

Sitter å tittar på gamla kort när Teo var liten. Har varit så arg på honom idag och jag känner mig hemsk. Ändå vet jag att han är ett jobbigt barn just nu och att jag får bli arg, men det känns ändå förjävligt varje kväll om det varit en jobbig dag. Det finns ju alltid något man kunnat göra bättre och idag har inte tålamodet varit på topp. Han måste få komma ut nu, vi har varit inne mycket några dagar och då blir han helt tokig. Han har gjort sönder saker (t.ex. en nytt stort leksaksbilgarage som han fick idag som nu bara är att slänga) och spottat på bordet, stått på bordet och vägrat gå ner, hällt ut en balsamflaska osv. Samtidigt är han jätte mammig och vill vara med mig hela tiden, så fort jag gör någonting annat ropar han på mig och så när jag kommer frågar han bara ”vad gör du?”. Han ropar och ropar och ropar. Om Olivia försöker somna vid bröstet är det omöjligt. Han fick sova tidigt ikväll då han var helt slut och trött, höll på att göra illa både oss och sig själv. Det slutade med att han skulle hoppa in till sin säng och då hoppade han in i väggen och slog pannan. Det enda han ätit idag är spagetti, han var inte hungrig sa han och vägrade smaka varken köttfärssås eller lasagnen till middag. Jag säger än en gång att det är tur att Olivia är så lugn och lätt att ha att göra med, hade hon varit som Teo i hennes ålder hade jag ALDRIG orkat. Då skulle jag legat på något mentalsjukhus för länge sedan! För det var inte så långt ifrån bara med Teo när han var bebis så med en jobbig 3åring också det hade nog gjort en helt sjuk.
Teo bebis, 1dag:

  Teo bebis

Imorgon ska vi till drakbåtsfestivalen, vi måste ju ut så vi ska till lekparken i hamn och sedan fika på gräset vid ån. Jag hatar hösten (som det verkar blivit nu) och vill inte gå ut, det är den egenskapen som passar sämst in på en mamma hos mig. Att jag hatar att vara ute i dåligt väder. Hoppas det inte regnar och blåser imorgon i alla fall.

 

Men dagen inledde med lycka iaf. Olivia tog sina första kryptag! Hon kröp med händerna bara förut men idag kröp hon riktigt i sängen :D Så söt hon såg ut när hon såg hel nöjd ut när hon kom framåt. Men på golvet verkar hon inte alls förstå hur man gör. Hon ställer sig upp nu också längs saker så man får inte sätta henne nära ett bord och gå därifrån.

 

Hon åt pärongröt idag och det var väl inte heller en favorit men hon svalde ner lite i alla fall. Det är så jäkla coolt ändå att en 7månaders kan veta och känna så mycket redan. Idag när vi badade hade vi flera olika små leksaker i vattnet men två stycken blev favoriter som hon tappade och sedan letade efter då de flöt omkring. När hon blir ledsen och jag inte kommer fort nog ropar hon mamma, medvetet vet jag inte men lite roligt är det.

Ovido - Quiz & Flashcards