That´s life

Alla inlägg den 12 september 2008

Av Veronica - 12 september 2008 18:19

Finns det barnskydd som i skydd för barnen? ; ) Mitt ena ben är misshandlat, men jag ska inte bara skylla på barnet..det är jag som är klantig också och går in i allt. Men igår råkade Teo skalla (ja skalla) mig på smalbenen när han var övertrött i sängen. Trodde benet skulle gå av! Precis på benet där två stora blåmärken redan gör sig iögonfallande. Tur det är vinter!


Eftersom jag inte har någon chans till hjälp med städning då min kära jobbar hela tiden så försöker jag desperat hålla efter här hemma. Dammsugit varje dag efter barnen och så ser det rätt skapligt ut hemma. Vad får man för det? Bananjävlaflugor!! Teo öppnade en banan och la tillbaka den i fruktskålen. Bananflugor igen! Man vill bara grina för de försvinner ju fan i mig aldrig. Svära tänker jag göra också! När jag går in i köket vill jag spy, ett moln av bananflugor flyger upp och man blir genast supersugen på att laga en riktig brakmiddag. Idag blir det spagetti och spagetti. Tänkte göra köttfärssås men jag vill inte stå bland flugorna och göra det! Lite paprika blir det...och så får väl Teo äta gröt ikväll om han inte blir mätt. Helt hopplös mamma men jag tror faktiskt han överlever.

Av Veronica - 12 september 2008 16:52

Fan att man måste laga mat. Jag måste vara världens sämsta mamma som inte står i köket just nu. Bara vila liite till...
Idag har vi varit på stan, vi träffade Emily och åt lunch. God pasta med salami. Teo åt pannkaka. Tjejen i kassan frågade om han skulle ha glass eller grädde. Ett självklart val där..men vad fanns det för glass då? Jo..typ konstiga sorter som lakritsgrejs och bananchoklad m.m Till pannkaka! Men men...bananchoklad visade sig passa finfint!! :D Teo åt inte så mycket, som vanligt hade han annat för sig.

Så drog jag med Emily att titta på massa barnkläder och jag är glad att hon orkade med barnen och mig : ) Skönt att komma ut och göra någonting annat.

Börjar känna mig så ouppskattad. Låter helt absurt men det är inte så lätt. När man jobbar och sliter på ett vanligt jobb får man en belöning, pengar i slutet av månaden. Jag tar inte ut någon föräldrapenning, det är inte värt det då de är mer än 10000 mindre än vad Mathias skulle få om han tar ut. Pengar vi alltså förlorar på en månad om jag tar ut dem istället för honom. Jag sliter hemma och ingen vet vad jag gör, inte ens Mathias längre som nu som sagt aldrig är hemma. Man sliter och så går man och lägger sig, dag efter dag efter dag. Aldrig ledig. När Mathias får lönen han jobbar ihop nu, då ska jag köpa kläder till mig själv. För 2000kr, har jag lovat Emily ; ) Bara till mig! Länge sedan.. Och så skulle jag vilja noppa ögonbrynen på salong och gå på den där massagen som jag har presentkort på sedan ett halvår tillbaka...

BVC

Av Veronica - 12 september 2008 01:05

Tvättat igen...wow tvättat innan tvättkorgen blivit helt överfull! YES!

Olivia är jätte snorig och trött. Men har sovit 5min två gånger idag! Fan man blir helt knasig! Hon vaknar av att hon hostar eller snorar eller rullat runt fel. Så är hon lika trött som innan när hon vaknar. Hoppas hon är bättre imorgon!


Vi var iaf till BVC idag och vikt och längd var jätte bra. Berättade att vi hade problem med att få i henne mat. Men hon tyckte inte det var några bekymmer...det verkade ju gå bra ändå om man såg till vikten. Hon väger 9350g nu, det är vad man går och bär på hela dagarna. Inte konstigt man har lite träningsvärk i armarna ibland.. Sen var det hörseltest, bara med en bjällra. Hon hörde ; ) Barnmorskan tyckte Olivia var så söt, hon sa att Olivia borde vara blöjmodell eller något ; ) Haha! Det bara för att hon är så glad jämt när hon träffar folk. Finns det något härligare än bebisar som ler mot en?

Ja jag vet, kl är ett. Olivia somnade för en halvtimme sedan så nu är jag fri att göra vad jag vill. Eh.. Jaja. Har faktiskt hunnit läsa nästan två kapitel i min nya bok...Geriatriska sjukdomar. Låter spännande va? Faktiskt vara den det...men man blir stressad när man har 300sidor kvar. Och detta är en av många många böcker till nästa kurs. Jag kommer klara det!! Såklart...eller? 

Ovido - Quiz & Flashcards